Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th January 2009, 04:01
hhhhhh hhhhhh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 36
Thanks: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Images not served by apache over a symbolic link folder

Hello,

I have a little issue in my server.

I have 2 hdd. In one is all script (sda1) and in the other (sdb1) I want to place the image/ folder of the script.

So I made a symbolic link from sdb1/image/ folder to /sda1/script/image/
I kept the same permissions.

When I write in url address bar
Code:
http://www.domain.com/images/example.jpg
the image is displayed correctly.

But in the script I have a function to maximize or minimize the image (to show different sizes in few places). This function is done by customthumb.php file.

Well, all places where the function is called to show the image in different sizes don't run if the symbolic link is placed. if I have the image folder in script hdd run good

I lost the last evening searching a solution but didn't find it.

Anyone know the solucion? Any experience with that issue?

Thank you in advance!!

================================================== =========================
SOLVED:

Hi!

Don't worry!

I already get a solution.

The problem is on phpThumbs.config.php file.

We need to set few variables:

Correct patch where is going to be the image, that is, the primary folder. IMPORTANT: Don't call to symbolic link, must be the real folder.
For example I have 2 hdds. hdd1 with script (with symbolic link to image folder of hdd2) and hdd2 with image folder.
I am calling to hdd2 images folder, not to hdd1 symbolic link.

We must make a cache/ folder in the same directory of your hdd2's image folder. And make a symbolic link to hdd1 script folder.

And uncommented the variable:

$PHPTHUMB_CONFIG['cache_directory'] = dirname(__FILE__).'/cache/'; // set the cache directory relative to the phpThumb() installation

Cheers

Last edited by hhhhhh; 27th January 2009 at 14:05. Reason: Solved
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CENTOS 5 Ping Problem gAnDo Server Operation 11 28th March 2008 20:58
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
.htaccess and .htpasswd files in symbolic link directories. tarndt Installation/Configuration 4 26th July 2006 10:28
colocation problem d3m0nic Installation/Configuration 14 23rd June 2006 23:18
Problem with the installation of Dokeos (LMS) in ISPConfig jofranco General 4 28th April 2006 00:45


All times are GMT +2. The time now is 14:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.