Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Feature Requests

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th January 2009, 11:29
nikro nikro is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Bounce Mail for _known_ recipient

Hi,

I have a mailuser "web13_callback" with the e-mail address "callback@domain.tld" and the alias "test@domain.tld". The servers fqdn is "server1.domain.tld".

I have no problems to receive mails on the "normal" way from outside. It's also no problem to write an e-mail as root with "mailx callback@domain.tld".
But when I redirect root's mails to callback@domain.tld in the /etc/aliases then Postfix bounces it:
Code:
Jan 13 10:52:05 srv002 postfix/local[20613]: 356AA51836E: to=<callback@domain.tld>, orig_to=<root>, relay=local, delay=0.1, delays=0.09/0/0/0.01, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "callback")
I don't know why it cuts off the domain part, but I tried to forward root's mails to "test@domains.tld" what works:
Code:
Jan 13 11:23:35 srv002 postfix/local[24320]: EBAD351836E: to=<test@domain.tld>, orig_to=<root>, relay=local, delay=0.09, delays=0.08/0.01/0/0, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
I know I can use "web13_callback" in the /etc/aliases and I do. But I propose to fix this buggy behavior.


Greetings!

Last edited by nikro; 16th January 2009 at 19:59.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 09:50
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 17:51
Problem with dcc-client installation (Postfix) swap-as Installation/Configuration 9 18th September 2008 20:47
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 04:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.