Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd February 2006, 11:16
gthill gthill is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Perth, Western Australia
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default sendmail sends but no receive

Hi
I'm using fedora 4 and have been trying to set up to receive emails.
Using evolution I am able to send mail out to my webmail address (and others)
but have not been able to receive. I am not sure if this is an evolution configuration problem or sendmail. Any tips would be helpful.
Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd February 2006, 19:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

What's in the mail log?

Is this related to your problem? http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=25
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd February 2006, 21:00
gthill gthill is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Perth, Western Australia
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default sendmail

Thanks for your response Falko
Iv'e attached my mail log. mail.txt. The link you suggested I will look at again when I'm at home.
I had read it before posting this and did'nt think it was relevent, but I may be wrong and will follow it through when I get home, but at least I can send. I am not running webmin so how to I check "SMTP Port Options" from the command line interface.

thanks for your help
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd February 2006, 00:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Feb 22 23:04:39 gthill sendmail[22075]: k1MEwfge022073: timeout waiting for input from mx3.mail.yahoo.com. during client greeting
Is your server behind a router, on a DSL line with a dynamic IP address? It's likely that big email providers block these IP addresses. Another reason might be that your server doesn't have a proper PTR or SPF record.
Please contact Yahoo and ask them about their policies regarding the acceptance of emails.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't receive email mwebb Installation/Configuration 2 15th January 2006 20:29
plenty of procmail/trashscan processes ZyanKLee Installation/Configuration 10 27th December 2005 21:09
sendmail configuration jaguar Installation/Configuration 4 2nd December 2005 05:33
90% perfect (can't receive mail) CorrosionX General 2 7th November 2005 18:40
Recompile PHP after Sendmail reconfigured ? Roman Installation/Configuration 16 1st September 2005 00:20


All times are GMT +2. The time now is 09:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.