Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 18th December 2008, 02:38
n74jw n74jw is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Philly, PA USA
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to n74jw
Question BIND9 Setup Error?

Hello,

I tried following this tutorial;

(http://howtoforge.com/two_in_one_dns_bind9_views)

I was able to get all of the way through it, but after the DNS service fails to start. The syslog indicates a configuration of some sort, but I do not know where. I have revisited all of the config files and they are as the should be.

I used Ubuntu 8.10 for the server, according to the Perfect Setup for Ubuntu 8.10 Server. The DNS service is 'chrooted' in it's implementation. Could that be the problem?

The server has only one NIC with a private IP address. Syslog excerpt:

Dec 17 20:30:02 retro CRON[9432]: Sigfile not found
Dec 17 20:36:10 retro named[9531]: starting BIND 9.5.0-P2 -u bind -t /var/lib/named
Dec 17 20:36:10 retro named[9531]: found 1 CPU, using 1 worker thread
Dec 17 20:36:10 retro named[9531]: loading configuration from '/etc/bind/named.conf'
Dec 17 20:36:10 retro named[9531]: /etc/bind/named.conf:12: when using 'view' statements, all zones must be in views
Dec 17 20:36:10 retro named[9531]: loading configuration: failure
Dec 17 20:36:10 retro named[9531]: exiting (due to fatal error)

Any suggestions?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
bind9, dns, howto, ubuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix + DKIM - Error in log donb01 Server Operation 2 24th July 2008 17:59
Help, please. Error ./setup2: line 873 in setup ISPConfig on SuSE 10.3 k0d1 Installation/Configuration 1 15th February 2008 23:29
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 19:38
64-bit Debian 3.1 Install Issue naruto Installation/Configuration 14 5th September 2006 04:12
Unbearably slow access speeds CombatGod Installation/Configuration 5 30th May 2006 16:31


All times are GMT +2. The time now is 14:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.