Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 16th December 2008, 20:19
kennydawg kennydawg is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ubuntu 8.10 AMD64 problems

I recently purchased an Acer Extensa 4420-5963 with an AMD64 processor. This is my first laptop, and perhaps my last. I wasn't really familiar with the 64 bit processor. I simply "assumed" this was a newer and therefore "better" processor.
It came with Vista installed, and I will not go into detail of what I think of Vista other than I do not like it. However I think I am stuck with it, as it seems somehow to be permanently installed in a partition on the HD. Also Acer said if I replace the OS, I will lose all support from them.
OK heres my problem. I previously had Kubuntu 8.4 on another machine ( and was quite happy with it ) tried to install KDE4 on this and found out it cannot be installed. So,I installed Ubuntu 8.10. I am having one big problem. I cannot play any kind of video files. For whatever reason, if I log onto You Tube their videos will play. Yet any flv files I have on here, will not. That goes for WMV, Mpeg, or any other type. I also cannot view web pages with Java video format, or type in passwords on same. I have downloaded all the proper codecs packages from Medibuntu repositories, as well as the available Sun Java install. I have Helix Player, the player that came with this (MPlayer?) and VLC player. None of them work. They will briefly open the files, then they flip up and disappear. Any suggestions? As one of the main reasons I use a computer is to compile video as well as picture files. ( no problem with that, so far ) I am ready to take a sledghammer to this thing. With Vista I cannot connect to download anything! Ubutu connects perfectly ( by the way, I can now listen to my favorite German Webradio station, that I could not with 8.4! ) I have used Linux for three years and know there has got to be a cure for this problem. I just haven't been able to find it. Any help would be appreciated!
Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xen on Ubuntu 8.10 64bit problems Chromium HOWTO-Related Questions 5 2nd December 2009 18:52
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 15:42
Ubuntu 8.10 on DELL PowerEdge SC440 cannot boot karotu Installation/Configuration 2 8th December 2008 23:00
Zivios & Ubuntu 8.10 staticanime HOWTO-Related Questions 0 3rd December 2008 22:34
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 03:01


All times are GMT +2. The time now is 22:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.