Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 30th November 2008, 12:10
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by _X_ View Post
doesn't shell access allow user access to console (SSH) ?
They'll be able to poke around and see your directory structure.

If that's a problem for you, falko has the solution, as usual:

http://www.howtoforge.com/chroot_ssh_sftp_debian_etch

Last edited by PermaNoob; 30th November 2008 at 12:26.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 1st December 2008, 05:16
savy2k savy2k is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 53
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes I tried both active and Passive modes. I also tried turning on shell access (although I don't know how that would help) and I tried secure FTP. I still got the same error.

I am open to anything
Randy
Reply With Quote
  #13  
Old 1st December 2008, 05:50
_X_ _X_ is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 247
Thanks: 8
Thanked 37 Times in 35 Posts
Default

You did enable FTP for that site?
Reply With Quote
  #14  
Old 1st December 2008, 16:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Does athena.savy2k.net point to the right server?
Is /bin/false listed in /etc/shells?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 1st December 2008, 21:32
PermaNoob PermaNoob is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 194
Thanks: 12
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by savy2k View Post
Yes I tried both active and Passive modes. I also tried turning on shell access (although I don't know how that would help) and I tried secure FTP. I still got the same error.

I am open to anything
Randy
You have to turn shell access on for the user also (for the sftp, not ftp)

I was just thinking--did you turn on ftp services at Management/Server/Services ? It should be on by default, but check and see--also you can see the status.

Last edited by PermaNoob; 1st December 2008 at 21:41.
Reply With Quote
  #16  
Old 4th December 2008, 03:44
savy2k savy2k is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 53
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes I used both passive and active modes.

Randy
Reply With Quote
  #17  
Old 4th December 2008, 03:51
savy2k savy2k is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 53
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Falko, yes /bin/false is in /etc/shells

and yes athena.savy2k.net is the right server.

Randy
Reply With Quote
  #18  
Old 5th December 2008, 00:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Which distribution are you using?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 12th December 2008, 00:58
savy2k savy2k is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 53
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Falko, I apologize for taking so long getting back to you.

I am using Fedora 9. I followed the perfect server instructions you wrote. You did a nice job I want to add.
This FTP issue is the last problem I seem to be having. I look forward to getting it resolved.

And as always, I am grateful
Randy
Reply With Quote
  #20  
Old 12th December 2008, 19:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

You can try this: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=196
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP - websites gone in ispconfig itgroup Installation/Configuration 2 8th July 2007 10:23
need help!!! can't reach websites but locally (using router) razvan_vlad Server Operation 5 26th May 2007 19:42
redirect websites provell General 2 1st December 2006 09:51
I don't see my websites guidovanh Installation/Configuration 4 17th March 2006 11:55
websites outside ISPConfig guidovanh Installation/Configuration 13 7th March 2006 22:56


All times are GMT +2. The time now is 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.