Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th December 2008, 19:14
jkrell jkrell is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 61
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Setting up new Ubuntu desktop/server

Hi guys. I cratered my Fedora server through my own stupidity, but I have managed to back up all my data and am ready to do a fresh install and setup. However, I am thinking about using this as an opportunity to switch to Ubuntu. My main reason for this is that I feel like lots of apps are available for Ubuntu but not Fedora, since Ubuntu has more mainstream acceptance.

Anyway, there's a question in here somewhere and that is: If I want to have a server running (web, media (samba), ssh, etc.), but I want to also use the Gnome desktop and have things like Compiz and AWN enabled, is it OK to start with Ubuntu desktop and install the necessary server stuff on top of that? I think Ubuntu server is just command line so I cannot start there. Will I be missing anything I need if I start with Ubuntu desktop (i.e., are there other components I will need to install, in addition to what is described in the "Perfect Server" howto)?

My thought was I would follow your "Perfect Desktop" setup and then do the "Perfect Server" setup on top of that. Will that work?

Thanks in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th December 2008, 18:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by jkrell View Post
is it OK to start with Ubuntu desktop and install the necessary server stuff on top of that?
Yes.

Quote:
Originally Posted by jkrell View Post
Will I be missing anything I need if I start with Ubuntu desktop (i.e., are there other components I will need to install, in addition to what is described in the "Perfect Server" howto)?
No.

Quote:
Originally Posted by jkrell View Post
My thought was I would follow your "Perfect Desktop" setup and then do the "Perfect Server" setup on top of that. Will that work?
Yes.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
where are the error logs for ISPConfig? claudioimai Installation/Configuration 13 25th November 2008 11:21
Error after upgrade mbascombe Installation/Configuration 13 14th April 2008 00:48
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 02:01
Help. Apache don't start payne Server Operation 3 17th August 2007 15:57
Log for Debugging jwan Installation/Configuration 5 27th October 2006 14:34


All times are GMT +2. The time now is 23:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.