Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 9th December 2008, 23:21
AdamBoyle AdamBoyle is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Nginx + Apache on Ubuntu 8.04

Hello,

I've been looking over some tutorials on this site so I can play around with some PHP.. For the project I want to run, I need to be able to run 2 webservers on the same box.. I found the tutorial to install Nginx on Debian Etch which went fine on my Ubuntu 8.04 box, then I followed the one to authenticate ProFTPd users against a MySQL backend, which worked fine too.. Everything authenticates, but, I cannot get into phpMyAdmin to be able to edit anything! When I go to the page I'm asked if I want to run or open the page with type "application/x-httpd-php"..

I have got Nginx running PHP through FastCGI, but phpMyAdmin is trying to run through Apache I think.. I thought installing phpMyAdmin using apt-get would have installed any required packages... I have got the 2 servers running and working on different ports without any issues, and Nginx outputs a "phpinfo()" page properly.

Ideally I want phpMyAdmin to work through Nginx, but I do need the Apache server to be able to output PHP pages..

These are the 2 tutorials I have followed:

http://www.howtoforge.com/installing...on-debian-etch

http://www.howtoforge.com/virtual-ho...ql-ubuntu-8.04

If anyone knows what I need to do, I would be really grateful!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VMware, LTSP and Ubuntu 8.04 bobwdn HOWTO-Related Questions 2 20th August 2008 00:50
Ubuntu 8.04 server edition ISPconfig installation error malinens Installation/Configuration 4 30th July 2008 07:30
Dell doesn't support Ubuntu 8.04 yet! nopedx Installation/Configuration 2 23rd June 2008 22:45
CENTOS 5 Ping Problem gAnDo Server Operation 11 28th March 2008 20:58
Problem with the installation of Dokeos (LMS) in ISPConfig jofranco General 4 28th April 2006 00:45


All times are GMT +2. The time now is 13:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.