Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 2nd December 2008, 21:01
lucy_t lucy_t is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to repair/re-install ubunt svr ubuntu 8.04/8.10 on RAID 5 LVM

I wanted to say thanks t all of the posts/tutorials and guides I have used to give me a few years of happiness in using ubuntu.

I have made a bit of a mistake I believe which has left me with a problem....

I have a HP xw4300 with 4 sata disks and 1 ide disk. The 4 sata disks are in a RAID 5 set with 1 LVM. The LVM is for Home and spare space on the sata disks in various stripes or mirrors is used for swap,var and tmp. On the IDE there is root, boot and USR.

I previously broke the IDE disk and replaced it and on installing 8.04 was able to identify Home, swap, var & tmp and rebuild the new disk and all was well.

Recently I wished to try KDE 4.1 whish did not go well and on removal it got even worse mainly through me tinkering with bits of debian I did not completely understand. So I thought I would move to ubuntu 8.10 svr and so re-installed the ide disk. It did not see the LVM but I though I would be able to see it once the build completed and I got a GUI to work with. I was wrong, and on the subsequent re-install of 8.04 and being able to see the LVM and set home, swap, var & tmp when the machine re-booted it cannot write to any of the sata disks and therefore will not boot beyond grub.

Is there any way I can re-install a sever OS with a gui and re-mount the LVM happily?

Many thanks in advance for reading through this and for any comments you have.

LT
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
8.04, 8.10, lvm, ubuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 10:46
debian, lvm, raid, grub, custom kernel koi Installation/Configuration 4 3rd November 2007 10:39
Help on clean Ubuntu install with LVM hgoor Installation/Configuration 3 12th November 2006 15:52
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 05:19
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 13:29


All times are GMT +2. The time now is 02:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.