Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 25th November 2008, 04:25
nightdude nightdude is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: South Carolina, United States
Posts: 24
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default DNS wont restart

Having had this problem before, I knew exactly where to look in the forums for the answer.
Alas, none of the solutions worked. I updated to the latest and greatest ISPConfig software today, and shortly there after, the problem started. There were no new websites or any other changes either before or after the upgrade. Last new site on server was months ago.

[***@** ~]# /etc/init.d/named start
Starting named:
Error in named configuration:
/etc/named.conf:3: change directory to '/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit' failed: file not found

I did what was recommended:
Code:
chmod 755 /var/named/
chmod 775 /var/named/chroot/
chmod 775 /var/named/chroot/var/
chmod 775 /var/named/chroot/var/named/
chmod 775 /var/named/chroot/var/run/
chmod 777 /var/named/chroot/var/run/named/
cd /var/named/chroot/var/named/
ln -s ../../ chroot
chkconfig --levels 235 named on
/etc/init.d/named start
and change the value back to /var/named/chroot/var/named in ISPConfig as noted in these threads:
http://www.howtoforge.com/forums/sho...4407#post94407
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=15145
http://www.howtoforge.com/forums/sho...t=11207&page=3
One of these threads was originally mine, with the answer.

Ok then -so what did I miss??

As always, Thanks in advance for the help.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 20:51
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 18:25
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 15:40
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 15:34
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 20:52


All times are GMT +2. The time now is 19:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.