Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th November 2008, 16:17
claudioimai claudioimai is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question where are the error logs for ISPConfig?

Hello, guys.

I set up another ISPConfig server this week, with the version 2.2.27. Everything looks fine, but after I created 4 sites with subdomains from the same domain (and a few other tasks), It is now refusing to create a new site.
Or better, it creates the site in the database, but there's no directory for the new site (webXX), and I looked into the bind directory, and there's no entry for the new site there.

Also, If I trash the site it goes to the recycle bin, but I can't remove it from there (Empty Recycle bin), but I can "Restore" it.

Any clues?

Or, is there any log where I could look into what happens when I click "Save" in the ISP manager, to troubleshoot this problem?

(a secondary question: I've been looking all day for it, but couldn't get good info about setting 2 DNS servers for use with 2 installations of ISPConfig, where each can be secondary to the other - is it possible?)

Thanks a lot!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th November 2008, 19:49
id10t id10t is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 240
Thanks: 2
Thanked 22 Times in 22 Posts
Default

There are logs in /home/admispconfig/ispconfig.log, the webserver log is under /root/ispconfig
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to id10t For This Useful Post:
claudioimai (21st November 2008)
  #3  
Old 21st November 2008, 00:58
claudioimai claudioimai is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Logfile found, but...

I couldn't find the reason for this behavior. In the log, I found:

HTML Code:
19.11.2008 - 12:00:16 => DEBUG - Endereo de e-mail duplicado.<br><br><br> <a href='../../isp_manager/frame_start.php?'>Next &gt;&gt;</a>
19.11.2008 - 12:02:51 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 12:04:22 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 12:05:23 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 12:06:36 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 12:09:28 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 12:10:19 =>  - Setting Signalfile Failed: update
19.11.2008 - 13:36:24 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:36:46 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:37:08 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:37:27 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:37:44 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:38:00 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:38:22 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:38:46 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:39:06 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:40:50 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:42:35 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:42:53 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:43:18 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:44:56 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:45:15 =>  - Setting Signalfile Failed: empty trash
19.11.2008 - 13:46:55 =>  - Setting Signalfile Failed: empty trash
19.11.2008 - 13:47:37 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:48:00 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:48:11 =>  - Setting Signalfile Failed: empty trash
19.11.2008 - 13:52:04 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:52:58 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 13:53:12 =>  - Setting Signalfile Failed: empty trash
19.11.2008 - 13:53:54 => DEBUG - The name  www.digiscrappersbrasil.com.br  is already in use by another site or domain.<br><br><br> <a href='../../isp_manager/frame_start.php?'>Next &gt;&gt;</a>
19.11.2008 - 14:02:15 =>  - Setting Signalfile Failed: delete: do
19.11.2008 - 14:02:47 =>  - Setting Signalfile Failed: insert
19.11.2008 - 14:05:40 =>  - Setting Signalfile Failed: update
19.11.2008 - 17:49:42 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 728: /etc/init.d/apache2 restart &> /dev/null
But for the timestamps, all I can see is that happened several errors, but I'm still clueless about where to look for it.

BTW, the first line is in Portuguese, and means "Email address is duplicated".

Thanks for your help
Reply With Quote
  #4  
Old 21st November 2008, 13:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by claudioimai View Post
Hello, guys.

I set up another ISPConfig server this week, with the version 2.2.27. Everything looks fine, but after I created 4 sites with subdomains from the same domain (and a few other tasks), It is now refusing to create a new site.
Or better, it creates the site in the database, but there's no directory for the new site (webXX), and I looked into the bind directory, and there's no entry for the new site there.

Also, If I trash the site it goes to the recycle bin, but I can't remove it from there (Empty Recycle bin), but I can "Restore" it.

Any clues?
Do you get any errors when you run
Code:
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
?
What's the output of
Code:
ls -la /root/ispconfig
?

Quote:
Originally Posted by claudioimai View Post
(a secondary question: I've been looking all day for it, but couldn't get good info about setting 2 DNS servers for use with 2 installations of ISPConfig, where each can be secondary to the other - is it possible?)
Yes, that's no problem at all. Just set up two ISPConfig servers, server1 and server2. On server1 you can set up a master for domain1.com, and on server2 you create a slave for domain1.com. On server2 you can create a master for domain2.com, and on server1 you create a slave for domain2.com.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
claudioimai (21st November 2008)
  #5  
Old 21st November 2008, 17:09
claudioimai claudioimai is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb

Hello, Falko

Thanks for the reply.

Code:
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
Gives a warning:

Code:
Warning: array_unique(): The argument should be an array in /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_bind.lib.php on line 68
and
Code:
ls -la /root/ispconfig
Returns:
Code:
total 112K
drwxr-xr-x 10 root root 4.0K 2008-11-21 17:01 .
drwxr-xr-x  5 root root 4.0K 2008-11-21 17:04 ..
-rwxr-xr-x  1 root root  41K 2008-11-17 16:51 cronolog
-rwxr-xr-x  1 root root 9.5K 2008-11-17 16:51 cronosplit
drwxr-xr-x 12 root root 4.0K 2008-11-17 16:39 httpd
drwxr-xr-x 16 root root 4.0K 2008-11-17 16:51 isp
drwxr-xr-x  7 root root 4.0K 2008-11-17 16:40 libmcrypt
-rw-r--r--  1 root root    8 2008-11-21 17:01 .old_path_httpd_root
drwxr-xr-x  6 root root 4.0K 2008-11-17 16:35 openssl
drwxr-xr-x  6 root root 4.0K 2008-11-17 16:49 php
drwxr-xr-x  4 root root 4.0K 2008-02-11 09:14 scripts
drwxr-xr-x  4 root root 4.0K 2008-11-17 16:51 standard_cgis
drwxr-xr-x  2 root root 4.0K 2008-11-17 16:51 sv
-rwx------  1 root root 9.2K 2008-11-17 16:51 uninstall
Hope it helps.
You don't imagine how I have to thank you for this software.
Reply With Quote
  #6  
Old 21st November 2008, 17:10
claudioimai claudioimai is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And thanks for the tip on the DNS servers. I wasn't sure if I would mess everything trying this setup (as these servers are not for testing)

Last edited by claudioimai; 22nd November 2008 at 01:43.
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd November 2008, 14:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

What are your settings under Management > Server > Settings > DNS?

Which distribution are you using?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 22nd November 2008, 14:53
claudioimai claudioimai is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Arrow

Quote:
Originally Posted by falko View Post
What are your settings under Management > Server > Settings > DNS?
I attached the screenshot for the DNS settings

Quote:
Which distribution are you using?
Sorry, I should have provided this before. It's a Debian etch 64, hosted at hetzner.de with the minimal install and set according to your Debian Perfect setup tutorial.

The only difference is that I didn't install webalizer, and placed awstats instead, as well as the phpmyadmin addon.

[also, the admin email in the dns settings was updated now, it was root@localhost before]

Thank you.

Edit:
I also noticed that changes in the DNS manager (added a new A record and mx records to use Google Apps) weren't saved into the zone file, I had to manually write the new records.
And the email creator has not created the ^/users/webXX_user/ folders as well

Looking into .../scripts/lib/classes/ispconfig_bind.lib.php, I found the query that causes that "The argument should be an array in /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_bind.lib.php on line 68".
The table dns_ptr is empty, and I don't know what it should contain, since the other ispconfig I have installed doesn't have this table at all (v. 2.2.15)

I'm afraid that it will be necessary to reinstall ISPConfig (?). and if so, all settings I did this week will have to be redone :-(
Attached Images
 

Last edited by claudioimai; 23rd November 2008 at 04:18. Reason: more information
Reply With Quote
  #9  
Old 23rd November 2008, 10:29
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,473
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

It might be that the daemon process has died. Please restart ISPConfig:

/etc/init.d/ispconfig_server restart
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 24th November 2008, 02:04
claudioimai claudioimai is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 23
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi, Till

I restarted the server, but nothing changed. I even restarted the server, but I still can't create webs, users, or even change the email setting (change from local server to external server - for use with Google Apps)

One urgent matter is that the webs aren't forwarding emails to the external server. where is it set? I looked into the postfix files, but did not find anything.

Do you think it could be fixed if I
  • move the webs to another directory
  • uninstall ispconfig
  • reinstall ispconfig
  • recreate the webs
  • move the files back?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ispconfig error logs, web not fully created

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.