Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 16th November 2008, 22:18
bradley bradley is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default XEN on Centos 5.2 HOWTO problem

Hey, setting up a remote centos 5.2 server to run xen, I followed the How-To at:
http://www.howtoforge.com/installing...entos-5.2-i386

and now am stuck after creating a new machine:

[root@backupbox gimp]# virt-install
Would you like a fully virtualized guest (yes or no)? This will allow you to run unmodified operating systems. yes
What is the name of your virtual machine? orange
How much RAM should be allocated (in megabytes)? 256
What would you like to use as the disk (file path)? /data/orange.img
How large would you like the disk (/data/orange.img) to be (in gigabytes)? 4
Would you like to enable graphics support? (yes or no) no
What is the virtual CD image, CD device or install location? ftp://10.6.1.45/pub/linux/centos/5.2/


Starting install...
Retrieving file CentOS... 292 kB 00:01
Retrieving file boot.iso. 100% |=========================| 8.0 MB 00:08
Creating storage file... 100% |=========================| 4.0 GB 00:00
Creating domain... 0 B 00:00
No console available for domain

Domain installation still in progress. You can reconnect to
the console to complete the installation process.
[root@backupbox gimp]#xm list
Name ID Mem(MiB) VCPUs State Time(s)
Domain-0 0 1474 4 r----- 440.5
orange 6 255 1 ------ 0.0
[root@backupbox gimp]# xm console orange
xenconsole: Could not read tty from store: No such file or directory
[root@backupbox gimp]#

Logs:

[root@backupbox gimp]# tail -50 /var/log/xen/xend.log
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:200) XendDomainInfo.create(['vm', ['name', 'orange'], ['memory', '256'], ['maxmem', '256'], ['vcpus', '1'], ['uuid', '3a410a4b-b57f-646c-9f49-dab3b6c1d701'], ['on_poweroff', 'destroy'], ['on_reboot', 'destroy'], ['on_crash', 'destroy'], ['image', ['hvm', ['kernel', '/usr/lib/xen/boot/hvmloader'], ['device_model', '/usr/lib64/xen/bin/qemu-dm'], ['vcpus', '1'], ['boot', 'd'], ['acpi', '1'], ['apic', '1'], ['pae', '1'], ['usb', '1'], ['serial', 'pty']]], ['device', ['vbd', ['dev', 'hda:disk'], ['uname', 'file:/data/orange.img'], ['mode', 'w']]], ['device', ['vbd', ['dev', 'hdc:cdrom'], ['uname', 'file:/var/lib/xen/virtinst-boot.iso.hU6Vfx'], ['mode', 'r']]], ['device', ['vif', ['mac', '00:16:3e:0a:a1:11'], ['bridge', 'xenbr0']]]])
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:306) parseConfig: config is ['vm', ['name', 'orange'], ['memory', '256'], ['maxmem', '256'], ['vcpus', '1'], ['uuid', '3a410a4b-b57f-646c-9f49-dab3b6c1d701'], ['on_poweroff', 'destroy'], ['on_reboot', 'destroy'], ['on_crash', 'destroy'], ['image', ['hvm', ['kernel', '/usr/lib/xen/boot/hvmloader'], ['device_model', '/usr/lib64/xen/bin/qemu-dm'], ['vcpus', '1'], ['boot', 'd'], ['acpi', '1'], ['apic', '1'], ['pae', '1'], ['usb', '1'], ['serial', 'pty']]], ['device', ['vbd', ['dev', 'hda:disk'], ['uname', 'file:/data/orange.img'], ['mode', 'w']]], ['device', ['vbd', ['dev', 'hdc:cdrom'], ['uname', 'file:/var/lib/xen/virtinst-boot.iso.hU6Vfx'], ['mode', 'r']]], ['device', ['vif', ['mac', '00:16:3e:0a:a1:11'], ['bridge', 'xenbr0']]]]
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:411) parseConfig: result is {'shadow_memory': None, 'start_time': None, 'uuid': '3a410a4b-b57f-646c-9f49-dab3b6c1d701', 'on_crash': 'destroy', 'on_reboot': 'destroy', 'localtime': None, 'image': ['hvm', ['kernel', '/usr/lib/xen/boot/hvmloader'], ['device_model', '/usr/lib64/xen/bin/qemu-dm'], ['vcpus', '1'], ['boot', 'd'], ['acpi', '1'], ['apic', '1'], ['pae', '1'], ['usb', '1'], ['serial', 'pty']], 'on_poweroff': 'destroy', 'bootloader_args': None, 'cpus': None, 'name': 'orange', 'backend': [], 'vcpus': 1, 'cpu_weight': None, 'features': None, 'vcpu_avail': None, 'memory': 256, 'device': [('vbd', ['vbd', ['dev', 'hda:disk'], ['uname', 'file:/data/orange.img'], ['mode', 'w']]), ('vbd', ['vbd', ['dev', 'hdc:cdrom'], ['uname', 'file:/var/lib/xen/virtinst-boot.iso.hU6Vfx'], ['mode', 'r']]), ('vif', ['vif', ['mac', '00:16:3e:0a:a1:11'], ['bridge', 'xenbr0']])], 'bootloader': None, 'cpu': None, 'maxmem': 256}
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:1350) XendDomainInfo.construct: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (balloon:127) Balloon: 542532 KiB free; need 2048; done.
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:1398) XendDomainInfo.initDomain: 6 1.0
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: boot, val: d
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: fda, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: fdb, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: soundhw, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: localtime, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: serial, val: pty
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: std-vga, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: isa, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: vcpus, val: 1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: acpi, val: 1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: usb, val: 1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: usbdevice, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:324) args: k, val: None
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:1437) _initDomain:shadow_memory=0x0, maxmem=0x100, memory=0x100.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (balloon:127) Balloon: 541496 KiB free; need 273408; done.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] INFO (image:137) buildDomain os=None dom=6 vcpus=1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:269) domid = 6
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:270) image = /usr/lib/xen/boot/hvmloader
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:271) store_evtchn = 2
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:272) memsize = 256
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:273) vcpus = 1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:274) pae = 1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:275) acpi = 1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (image:276) apic = 1
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (blkif:24) exception looking up device number for hda: [Errno 2] No such file or directory: '/dev/hda'
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:110) DevController: writing {'backend-id': '0', 'virtual-device': '768', 'device-type': 'disk', 'state': '1', 'backend': '/local/domain/0/backend/vbd/6/768'} to /local/domain/6/device/vbd/768.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:112) DevController: writing {'domain': 'orange', 'frontend': '/local/domain/6/device/vbd/768', 'format': 'raw', 'dev': 'hda', 'state': '1', 'params': '/data/orange.img', 'mode': 'w', 'online': '1', 'frontend-id': '6', 'type': 'file'} to /local/domain/0/backend/vbd/6/768.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (blkif:24) exception looking up device number for hdc: [Errno 2] No such file or directory: '/dev/hdc'
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:110) DevController: writing {'backend-id': '0', 'virtual-device': '5632', 'device-type': 'cdrom', 'state': '1', 'backend': '/local/domain/0/backend/vbd/6/5632'} to /local/domain/6/device/vbd/5632.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:112) DevController: writing {'domain': 'orange', 'frontend': '/local/domain/6/device/vbd/5632', 'format': 'raw', 'dev': 'hdc', 'state': '1', 'params': '/var/lib/xen/virtinst-boot.iso.hU6Vfx', 'mode': 'r', 'online': '1', 'frontend-id': '6', 'type': 'file'} to /local/domain/0/backend/vbd/6/5632.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:110) DevController: writing {'backend-id': '0', 'mac': '00:16:3e:0a:a1:11', 'handle': '0', 'state': '1', 'backend': '/local/domain/0/backend/vif/6/0'} to /local/domain/6/device/vif/0.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:112) DevController: writing {'bridge': 'xenbr0', 'domain': 'orange', 'handle': '0', 'script': '/etc/xen/scripts/vif-bridge', 'state': '1', 'frontend': '/local/domain/6/device/vif/0', 'mac': '00:16:3e:0a:a1:11', 'online': '1', 'frontend-id': '6'} to /local/domain/0/backend/vif/6/0.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] INFO (image:428) spawning device models: /usr/lib64/xen/bin/qemu-dm ['/usr/lib64/xen/bin/qemu-dm', '-d', '6', '-m', '256', '-boot', 'd', '-serial', 'pty', '-vcpus', '1', '-acpi', '-usb', '-domain-name', 'orange', '-net', 'nic,vlan=1,macaddr=00:16:3e:0a:a1:11,model=rtl813 9', '-net', 'tap,vlan=1,bridge=xenbr0']
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] INFO (image:430) device model pid: 5962
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:756) Storing VM details: {'shadow_memory': '3', 'uuid': '3a410a4b-b57f-646c-9f49-dab3b6c1d701', 'on_reboot': 'destroy', 'start_time': '1226904053.26', 'on_poweroff': 'destroy', 'name': 'orange', 'xend/restart_count': '0', 'vcpus': '1', 'vcpu_avail': '1', 'memory': '256', 'on_crash': 'destroy', 'image': '(hvm (kernel /usr/lib/xen/boot/hvmloader) (device_model /usr/lib64/xen/bin/qemu-dm) (vcpus 1) (boot d) (acpi 1) (apic 1) (pae 1) (usb 1) (serial pty))', 'maxmem': '256'}
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:791) Storing domain details: {'console/port': '3', 'name': 'orange', 'console/limit': '1048576', 'vm': '/vm/3a410a4b-b57f-646c-9f49-dab3b6c1d701', 'domid': '6', 'cpu/0/availability': 'online', 'memory/target': '262144', 'store/ring-ref': '65534', 'store/port': '2'}
[2008-11-17 01:40:53 xend.XendDomainInfo 6754] DEBUG (XendDomainInfo:989) XendDomainInfo.handleShutdownWatch
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices vif.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:149) Waiting for 0.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:476) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/6/0/hotplug-status.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:476) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/6/0/hotplug-status.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:490) hotplugStatusCallback 1.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices usb.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices vbd.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:149) Waiting for 768.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:476) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vbd/6/768/hotplug-status.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:490) hotplugStatusCallback 1.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:149) Waiting for 5632.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:476) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vbd/6/5632/hotplug-status.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:476) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vbd/6/5632/hotplug-status.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:490) hotplugStatusCallback 1.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices irq.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices vkbd.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices vfb.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices pci.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices ioports.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices tap.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] DEBUG (DevController:143) Waiting for devices vtpm.
[2008-11-17 01:40:53 xend 6754] INFO (XendDomain:380) Domain orange (6) unpaused.

[root@backupbox gimp]# tail /var/log/xen/qemu-dm.5962.log
domid: 6
qemu: the number of cpus is 1
Watching /local/domain/6/logdirty/next-active
Could not initialize SDL - exiting


I've searched for some time about this and am having no luck. I suspect the last line here is the issue - can someone `xen smart` detail how this problem can be fixed?

Thanks,
~Bradley

Last edited by bradley; 17th November 2008 at 00:17. Reason: typo
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
centos, xen

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perl problem when installing awstats on CentOS 5.2 dealspiggy Installation/Configuration 11 25th February 2009 18:39
Postfix with Multiple DNS on CentOS 5.2 jon2371 Suggest HOWTO 1 18th October 2008 16:59
Virtual users... Ubuntu 8.04 spaceuser HOWTO-Related Questions 12 19th June 2008 08:04
Problem installing on CentOS 4.2 bokko Installation/Configuration 4 1st March 2006 17:14
Xen acpi problem Guido64 HOWTO-Related Questions 17 28th February 2006 18:35


All times are GMT +2. The time now is 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.