Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 31st December 2005, 15:29
Dagur Dagur is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I put this in /etc/fstab

//192.168.2.200/dagur /home/dagur/server smbfs credentials=/home/dagur/.smbmount-dagur,rw

and .smbmount-dagur contains the lines

username=dagur
password=1234
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 1st January 2006, 12:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,704
Thanks: 819
Thanked 5,321 Times in 4,174 Posts
Default

Have you tried to use smbmount manually on the commandline and set username and password as commandline parameters?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #13  
Old 1st January 2006, 14:58
Dagur Dagur is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah, but I got the same result :-/
Reply With Quote
  #14  
Old 14th January 2006, 14:53
ED_209 ED_209 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Also went through the howto (http://www.howtoforge.com/samba_setup_ubuntu_5.10_p4), but at the part when I start the installation of samba with the command:
"apt-get install samba samba-common samba-doc libcupsys2-gnutls10 libkrb53 winbind smbclient" I seem to miss the winbind-packet. Get the response (translated from Swedish):
"Packet winbind is not avaiable, but another packet refers to it. This usually means that the packet is missing, is obsolete or is avaiable from other sorces.
E: Packet winbind has no installationcandidate"

Tried to google for an answer, but didn´t find any, can anyone here help me?
Thanks!
Reply With Quote
  #15  
Old 14th January 2006, 15:01
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,704
Thanks: 819
Thanked 5,321 Times in 4,174 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ED_209
Also went through the howto (http://www.howtoforge.com/samba_setup_ubuntu_5.10_p4), but at the part when I start the installation of samba with the command:
"apt-get install samba samba-common samba-doc libcupsys2-gnutls10 libkrb53 winbind smbclient" I seem to miss the winbind-packet. Get the response (translated from Swedish):
"Packet winbind is not avaiable, but another packet refers to it. This usually means that the packet is missing, is obsolete or is avaiable from other sorces.
E: Packet winbind has no installationcandidate"

Tried to google for an answer, but didn´t find any, can anyone here help me?
Thanks!
Please check your /etc/apt/sources.list as described here: http://www.howtoforge.com/samba_setup_ubuntu_5.10_p3

The universe repository must be enabled. Then run the commands:

apt-get update
apt-get upgrade

and try to install samba + winbind again.

apt-get install samba samba-common samba-doc libcupsys2-gnutls10 libkrb53 winbind smbclient
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #16  
Old 16th February 2006, 03:56
tuxedotron tuxedotron is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Massachusetts, USA
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default user password control

Hi, thanks for the great tutorial! I set up everything except cups, and have been able to connect to my ubuntu domain controller using roaming profiles, it's very cool!

I was wondering, is there a way for users to change their own passwords? Or does the administrator have to do that manually?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30
Ubuntu 5.04 Server Noob Problem jugo23 Installation/Configuration 1 14th October 2005 09:23


All times are GMT +2. The time now is 06:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.