Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 9th November 2008, 22:36
whimboo whimboo is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Dataloss during upgrade because of connection drop

Today I tried to upgrade to the newest version of ispconfig2 on my server and noticed a bad dataloss bug during the installation. So what happened?

While the installation (upgrade) was compiling my network connection was resetted. Means my session was lost and I had to reconnect to start the upgrade again. Surprisingly I was ask for all the information again, e.g. SSL certificates. Why that? Hasn't it been stored in the ispconfig? Normally yes but when the compile process was started the ispconfig folder under /root/ was deleted. So no way to gather the former config settings. Luckily I made a backup of this folder right before so I was able to restore the former installation of ispconfig and re-ran the compile process successfully.

To offer users a safe upgrade process the ispconfig folder shouldn't be removed at the beginning. Instead the replacement should happen when the compiler has finished. That also gives the possibility to have a running ispconfig system while the upgrade process is running.

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail Question: installed smf forum on centos perfect server setup with ispconfig happz Installation/Configuration 7 22nd August 2008 13:15
Getting e-mail working hansoffate Installation/Configuration 29 13th August 2008 16:33
slow download through webserver problem snewp Technical 14 9th May 2008 05:25
debian etch courier pop3 issue docean Installation/Configuration 6 20th March 2008 15:38
Perfect Xen 3.0 setup for Debian gurneyzap HOWTO-Related Questions 4 26th March 2006 11:30


All times are GMT +2. The time now is 05:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.