Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th September 2008, 00:45
jaglinux jaglinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post why am I having problem with my internet connectivity?

I had a strange problem.Recently, I virtualized my RHEL 5 system by installing Fedora 8 as guest operating system(XEN). The installation went fine. But, after installation my internet connection stopped working. Any suggestions?. I was on TataIndicom wireless USB modem. I haven't had any problems with internet connectivity before virtualizing. I use KPPP to connect to internet. when I see the detials of the connection, I could actually see bytes coming in but not going out.. I haven't modified any of the internet connectivity settings after virtualizing...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th September 2008, 19:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Do you use a firewall on the server? If so, switch it off - I think it interferes with Xen's iptables rules.
Also, did you disable SELinux?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 19th September 2008, 06:04
jaglinux jaglinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi

I could figure out the source of the problem. It was not with the firewall or SELinux. When I installed fedora 8 (the guest), I specified a gateway IP address where I don't have a gateway coz Im connected to Internet directly (not thru gateway). I had to remove the Gateway entry from host operating system coz that's where I connect to internet from. I still dont understand how come the entry appeared with host o/s when I actually specified gateway when I installed guest o/s.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Virtual users... Ubuntu 8.04 spaceuser HOWTO-Related Questions 12 19th June 2008 08:04
Problem on Internet disconnection satimis Server Operation 0 27th September 2007 02:46
problem with internet connection Jonathan Installation/Configuration 2 4th September 2006 15:29
Internet Mail Problem deezone Installation/Configuration 9 22nd February 2006 21:09


All times are GMT +2. The time now is 18:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.