Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th August 2008, 23:43
Bakty1975 Bakty1975 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default bind9 configuration problem

I want simple answers to a simple problem, if someboby is nice to help me. My problem is that I buy a domain, let`s call it xyz.ro from roltd, my national domain provider. I set up a dns server on server1 computer, and also I registred the nameserver to roltd. Operating system is ubuntu server (last version) and server is bind9 (also last version). I was install also apache2 server and mysql server on machine called server1. I made a file index.php, is accesible from local network (http://192.168.xxx.xxx) but from www is not accesible. why my domain is not accesible from www ? I think that my problem is somewhere to bind9 configuration, but where is the problem? I use static routable ip, and computer called server 1 is behind a router. I also did port forwarding for 53 port and uncomment in /etc/bind/named.conf.options the line "query-source address * port 53" so, i don`t understand what`s happening! The bind say that start ok, and I copy from console the follwing section, for somebody who know to answer my problem:

root@server1:~# host xyz.ro
xyz.ro mail is handled by 10 server1.xyz.ro.
root@server1:~# dig xyz.ro

; <<>> DiG 9.4.2-P1 <<>> xyz.ro
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 53575
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;xyz.ro. IN A

;; AUTHORITY SECTION:
xyz.ro. 1500 IN SOA server1.xyz.ro. root.xyz.ro. 2007062703 28800 3600 604800 38400

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 78.97.xxx.xxx#53(78.97.xxx.xxx)
;; WHEN: Fri Aug 8 23:57:10 2008
;; MSG SIZE rcvd: 82

Thanks for any help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th August 2008, 12:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you also open port 53 UDP?

What's the output of
Code:
dig ns xyz.ro
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 9th August 2008, 12:30
Bakty1975 Bakty1975 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default for dig interogation

root@server1:~# dig xyz.ro

; <<>> DiG 9.4.2-P1 <<>> xyz.ro
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 62996
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2

;; QUESTION SECTION:
;xyz.ro. IN A

;; ANSWER SECTION:
xyz.ro. 86400 IN A 192.168.xxx.xxx

;; AUTHORITY SECTION:
xyz.ro. 86400 IN NS ns0.xname.org.
xyz.ro. 86400 IN NS ns1.xname.org.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.xname.org. 273 IN A 87.98.164.164
ns0.xname.org. 23733 IN A 195.234.42.1

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 78.97.xx.xx#53(78.97.xx.xx)
;; WHEN: Sat Aug 9 13:25:23 2008
;; MSG SIZE rcvd: 126
Reply With Quote
  #4  
Old 9th August 2008, 12:40
Bakty1975 Bakty1975 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default for dig ns interogation

root@server1:~# dig ns xyz.ro

; <<>> DiG 9.4.2-P1 <<>> ns xyz.ro
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 15726
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;xyz.ro. IN NS

;; ANSWER SECTION:
xyz.ro. 86400 IN NS ns0.xname.org.
xyz.ro. 86400 IN NS ns1.xname.org.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns0.xname.org. 23375 IN A 195.234.42.1

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 78.97.xx.xx#53(78.97.xx.xx)
;; WHEN: Sat Aug 9 13:31:21 2008
;; MSG SIZE rcvd: 94


I think port 53 is opened, i also check in router for firewall setings.
From my computer for http://xyz.ro is responding, but for www.xyz.ro is not responding. Also, from another pc in the network is not responding at all, no http, no www too.
Thanks for interest, best regards,
Marky
Reply With Quote
  #5  
Old 10th August 2008, 12:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bakty1975 View Post
;; ANSWER SECTION:
xyz.ro. 86400 IN NS ns0.xname.org.
xyz.ro. 86400 IN NS ns1.xname.org.
Are these your own nameservers?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 10th August 2008, 12:32
Bakty1975 Bakty1975 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default nameserver

No, this nameservers belong to xname.org, they say are primary and secondary DNS server hosters. My server name is server1 and is the server who has installed bind9 server, apache2 and php suport. I try to use their (ns0, and ns1 xname) servers because probably they have ups back-up servers and more that i afford, so i try to configure my bind9 dns server with their nameservers, and use my computer for hosting my site. Did i had had sothing wrong?
Reply With Quote
  #7  
Old 11th August 2008, 14:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

You must tell your registrar that you want to use server 1 as the primary nameserver for xyz.ro instead of ns0.xname.org.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 02:01
Loading configuration file lance Kernel Questions 2 28th February 2007 20:40
Weird problem when sending email from a PHP form. edge Installation/Configuration 5 5th September 2006 16:57
phpmyadmin configuration problem pushembekar Installation/Configuration 8 9th March 2006 21:48
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56


All times are GMT +2. The time now is 00:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.