Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Technical

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 23rd July 2008, 06:24
hiharsh hiharsh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default HTTP POST request over GPRS doesn't work.

Hi All,

I have been trying to solve a puzzle for last 15 odd days. I am using WindRiver Linux.

I have ppp connection to send data over GPRS.

My client code has been tested on Ethernet. I mean I can send data using HTTP POST request using the client code. I can get response of HTTP GET request as well.

The same code works well for the HTTP GET request over the GPRS when the connection is established using PPP.

The only problem I face is that HTTP POST request doesn't go through. The server even doesn't get the request.(I am using the same PPP connection which used during the HTTP GET request).

I have checked the HTTP POST request syntax. I believe that it is fine since, I can send the same request over the Ethernet and I get the response from the server.



In short


1) HTTP POST AND HTTP GET request over ETHERNET works 100% fine.
2) HTTP GET request over GPRS works fine.
3) HTTP POST request over GPRS doesn't work.(Even request doesn't reach to the server).


I tried most of the debugging. The only difference in HTTP GET and HTTP POST request is the size of the data.

I know that my cmux protocol (gsm0710) doesn't allow to transmit more than 255 bytes at one shot.

But the GET request is also greater than 255 bytes (Including TCP/IP header overhead)


Please recommend anything to fix this?
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig: from http to https & from https to http Hans Tips/Tricks/Mods 13 12th March 2013 23:22
Statistics not compiling. thevinster Installation/Configuration 137 11th November 2010 10:54
proFTPd passive mode problems bisbell Server Operation 8 6th August 2008 21:12
Logsize issue cryptic General 46 7th April 2008 22:29
WG311v2 almost working with Edgy (w/o ndiswrapper) need help with the rest caudata Server Operation 11 13th November 2006 20:02


All times are GMT +2. The time now is 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.