Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Kernel Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th July 2008, 21:59
mjimeno mjimeno is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Ubuntu kernel compilation doesn't reflect changes

Hello all,
I compiled a new kernel using the following instructions:
https://help.ubuntu.com/community/Kernel/Compile
From all the options shown there, I downloaded the source using GIT, then compiled the kernel using this:
AUTOBUILD=1 NOEXTRAS=1 fakeroot debian/rules binary=generic (they have a typo there BTW)
It worked fine the first time. It reflected my changes. But then, every time I compile, I don't see the changes reflected. I had to delete all, download a new kernel from GIT, and compile it as if it were the first time and it worked fine again.
I can say I saw two things:
1) before deleting all the files and redoing it again, the compilation took much less time every time I did it. I noticed that compared to a first-time compilation, it looks like it were not doing something.
2) I'm not sure about this, but I saw that the first time it did compile the files, I think because it did a lot of "CC file", which is what takes longer. After the first time, it did only "INSTALL file". Then I didn't see any changes done after the first compilation.
I haven't find a way to make it do all from the beginning.
Any clue why this is happening?
thanks, Miguel
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th July 2008, 12:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
 
Default

Instead of deleting the kernel sources, you can stay in the kernel sources directory and run
Code:
make clean && make mrproper
before compiling again.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 17:25
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 02:01
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 19:38
Xen 3.0.2 /3.0.3 | No Swap in DomU Merc HOWTO-Related Questions 10 27th March 2007 11:40
WG311v2 almost working with Edgy (w/o ndiswrapper) need help with the rest caudata Server Operation 11 13th November 2006 20:02


All times are GMT +2. The time now is 14:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.