#1  
Old 17th August 2005, 20:34
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default *30* Default Imap Folders? MAJOR ERROR

Today was the first time I connected an IMAP client to the server. I am using Outlook Express. When I went to download the folders, its showing all the mail files, take a loook....

View 1


View 2


View 3


Anyone have any idea?

PS. E-Mail's are not being recieved

Last edited by adamluz; 17th August 2005 at 22:11. Reason: Title Change
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th August 2005, 10:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,814
Thanks: 821
Thanked 5,340 Times in 4,189 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by adamluz
Today was the first time I connected an IMAP client to the server. I am using Outlook Express. When I went to download the folders, its showing all the mail files, take a loook....

View 3


Anyone have any idea?

PS. E-Mail's are not being recieved

It seems a your IMAP Server serves the home directory of the user, not the directory Maildir. As you can see in Screenshot 3, there are new Messages in the Maildir/new folder. Which Imap Deamon do you use?
Reply With Quote
  #3  
Old 18th August 2005, 18:41
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

Quote:
Originally Posted by till
It seems a your IMAP Server serves the home directory of the user, not the directory Maildir. As you can see in Screenshot 3, there are new Messages in the Maildir/new folder. Which Imap Deamon do you use?
I used the install manual at http://www.howtoforge.com/perfect_setup_fedora_core_4 to install the server software.

dovecot 0.99.14-4.fc4 System Environment/Daemons Dovecot Secure imap server
imap 2002d-3 System Environment/Daemons Server daemons for IMAP and POP network mail protocols.
libc-client 2002e-9 System Environment/Daemons C-client mail access routines for IMAP and POP protocols
php-imap 5.0.4-10.3 Development/Languages An Apache module for PHP applications that use IMAP.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th August 2005, 18:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

The imap package in the FC4 tutorial uses mbox, not Maildir, so you have to correct that under Management -> Server -> Settings -> Email.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th August 2005, 19:03
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

Quote:
Originally Posted by falko
The imap package in the FC4 tutorial uses mbox, not Maildir, so you have to correct that under Management -> Server -> Settings -> Email.
I made the change as your told me and it didn't look like it changed anything. IMAP is still showing the same files...


Last edited by adamluz; 18th August 2005 at 19:04. Reason: Updating URL to pic
Reply With Quote
  #6  
Old 18th August 2005, 21:33
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

Quote:
Originally Posted by adamluz
I made the change as your told me and it didn't look like it changed anything. IMAP is still showing the same files...


Maybe you could just explain how to uninstall IMAP and POP3 and install correctly. I don't know what happen but now both services will not start.

Thanks
Adam
Reply With Quote
  #7  
Old 18th August 2005, 22:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by adamluz
Maybe you could just explain how to uninstall IMAP and POP3 and install correctly. I don't know what happen but now both services will not start.

Thanks
Adam
Code:
apt-get remove imap
apt-get install imap
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 18th August 2005, 22:59
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
Default

Tried that already.... after doing that POP3 died as well as IMAP. Both services will no longer start ip.


Thanks
Adam
Reply With Quote
  #9  
Old 18th August 2005, 23:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Can you uninstall dovecot? I think it is interfering with the imap package.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 18th August 2005, 23:45
adamluz adamluz is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Burbank, California
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to adamluz Send a message via MSN to adamluz
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Can you uninstall dovecot? I think it is interfering with the imap package.
dovecot has been uninstalled. I uninstall imap and reinstall. Looked in xintd and found imap and pop had been disabled. Reason for not being to sign in. Enabled the services again, restarted xinetd and was able to sign back in to e-mail however, the folders and all the webfiles are still listed like above. Is there a way to remap this or something?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change default web-template hagel Installation/Configuration 15 29th March 2010 16:10
how to change the default port 81 ? Jugernaut Installation/Configuration 12 10th February 2010 14:09
The Perfect Setup... IMAP help??? leon HOWTO-Related Questions 7 7th August 2008 16:17
Courier IMAP - when does it delete deleted messages?? hagel Server Operation 3 18th August 2005 23:52
my default webserver failed Venkatesh.S General 1 25th July 2005 10:11


All times are GMT +2. The time now is 02:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.