Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 28th June 2008, 02:09
biobrew biobrew is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 34
Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default noobie email questions with ispconfig and debian 4 etch

I'm having all sorts of email problems. I can't seem to send email to anyone, not from inside the network or outside the network, except I can send mail from inside the network to myself (root@server1.safetytg.com).

I can telnet to port 25
and then
ehlo localhost
and I get the proper output.

The username I'm using is web1_mark with the email address of mark@safetytg.com

When I'm on the box and type:

sendmail -v mark@safetytg.com
test
ctrl + d

I get the output sent to root which I can check in /var/mail/nobody (which is kind of weird that the root mail is going to nobody)

The output is this:

Code:
<web1_mark@server1.safetytg.com> (expanded from <mark@safetytg.com>): delivery
    via local: forwarded as 9D403180C54C

--99527180C54E.1214609960/server1.safetytg.com
Content-Description: Delivery report
Content-Type: message/delivery-status

Reporting-MTA: dns; server1.safetytg.com
X-Postfix-Queue-ID: 99527180C54E
X-Postfix-Sender: rfc822; root@server1.safetytg.com
Arrival-Date: Fri, 27 Jun 2008 16:39:18 -0700 (PDT)

Final-Recipient: rfc822; web1_mark@server1.safetytg.com
Original-Recipient: rfc822; mark@safetytg.com
Action: relayed
Status: 2.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; delivery via local: forwarded as 9D403180C54C
The mail users seem to be:

Code:
server1:/var/mail# ls
admispconfig  nobody  web1_mark  web2_mark
But after sending mail to mark@safetytg.com there is no mail for that user and nothing inside the file web1_mark

I'll be the first to admit that I'm not exactly sure what I'm doing with setting up email accounts using ispconfig.

in /var/log/mail.log I'm not getting anything at all after sending mail as root to mark@safetytg.com

That's just internal mail so far. Any suggestions?
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ispconfig + awstats on debian etch Dennis Installation/Configuration 1 19th April 2008 22:57
Perfect setup Debian Etch ISPConfig - DNS Server kdclaver Installation/Configuration 16 28th December 2007 01:39
ISPCONFIG 2.2.14 Debian etch no email chrisrob301 Installation/Configuration 17 6th July 2007 16:52
Moving ISPConfig from Suse 10.1 to Debian Etch grasomega Installation/Configuration 3 27th April 2007 12:42
ISPconfig on debian ETCH provell Installation/Configuration 15 23rd January 2007 10:02


All times are GMT +2. The time now is 16:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.