Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Old 23rd June 2008, 16:14
lrider lrider is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi again,

I figure out what happened here.

I am using the ISPConfig Remoting Framework 1.0 library to create the accounts from a web.

It just happens that an administrator used a file for a massive user creation and this file contained "line feeds" at the end of the name.

Causing this odd-look /etc/passwd and also affecting the proper functioning of the ispconfig update process.

I also find out that no check is done for a new user to have an email already asigned as an alias to another user.

The ISPConfig Remoting Framework library creates the user, all the process work's fine, but the sendmail fails because there are repeated entries in the /etc/mail/virtusertable file.

Also this lead to an incomplete updated configuration, so mail worked fine for old accounts but "rare" for some of the new ones.

Leaving the "email" server working in a rather "extrange" mode since the virtusertable.db file is old in respect to the rest of the configuration.

I cleaned the names of "unwanted" characters and erased the repeated aliases and everything went back to normal.

Thank's again and hope this information is good for you improve the ispconfig software.

Larry.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Finally a working postfix server. But need a easy dns configuration mnewbegin Server Operation 5 17th October 2007 22:35
Bounce emails not working lapena Installation/Configuration 3 2nd July 2007 18:52
Few questions about Hostname and emails vladoportos Installation/Configuration 4 4th June 2007 14:20
emails not working andyreynolds Installation/Configuration 11 21st March 2007 15:57
Emails suddenly not working -- centos3 and ispconfig mxc General 5 16th November 2006 14:54


All times are GMT +2. The time now is 10:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.