Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 3rd June 2008, 15:25
lombardo lombardo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've run /etc/init.d/courier-imap restart

and the service restarted successfully.

But I still get the connection dropped error.

Last edited by lombardo; 3rd June 2008 at 21:14.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 3rd June 2008, 23:37
HostV HostV is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Very helpful thread, thanks everyone!
__________________
HostV - VPS Hosting - http://www.hostv.com
Reply With Quote
  #23  
Old 4th June 2008, 19:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lombardo View Post
I've run /etc/init.d/courier-imap restart

and the service restarted successfully.

But I still get the connection dropped error.
Please try this:
Code:
/etc/init.d/courier-authdaemon restart
/etc/init.d/courier-imap restart
/etc/init.d/courier-imap-ssl restart
/etc/init.d/courier-pop restart
/etc/init.d/courier-pop-ssl restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #24  
Old 6th June 2008, 16:43
tonkyman tonkyman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Saltillo, MS
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default No Mailbox

**** Sorry!! this was for the error with squirrelmail mentioned earlier. ******
**** I jumped in a bit late. ******


You will receive that message if the mail box you are trying to check does not exsist. The mailbox is not created until it receives its first mail message.

I send a short welcome message to every new user I setup to avoid this issue.

Good luck,
Tony

Last edited by tonkyman; 6th June 2008 at 16:50. Reason: I was late responding
Reply With Quote
  #25  
Old 13th June 2008, 10:57
c4rdinal c4rdinal is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
No, that's not necessary as amavisd calls the normal spamassassin binary, not the daemon.

What's in your mail log now?

IF the mailboxes are not created within /home/vmail, then there's something fundamentally wrong with your system...
Hi falko,

Until now, I was not able to successfully finish this HOWTO. I slowly and carefully redo it for two times but was unsuccessful. I thought by redoing the howto (because I refrain not to ask so much, I know most of you are busy) I can solve the problem. Apparently, I failed.

I don't understand when you said: "there's something fundamentally wrong with your system". What do you mean by this?

This is the case on my machine. What should I do to fix it?

I need my mail server running by next week, yet I'm stuck...

Please help me.

Thank you so much.
Reply With Quote
  #26  
Old 14th June 2008, 04:55
c4rdinal c4rdinal is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

Since I always find in my /var/log/mail.log

Quote:
Jun 14 08:58:11 mx-1 imapd: chdir domain.com/joseph/: No such file or directory
I tried to manually create the directory.

#mkdir /home/vmail/domain.com/joseph
#chown vmail.vmail /home/vmail/domain.com/joseph

Then login to squirrelmail and finally I was able to get in. However, there's this error after logging in.

Quote:
ERROR: Connection dropped by IMAP server.
Query: SUBSCRIBE "INBOX.Sent"
I think it's because of the permission on the directory. Mailbox are not being created automatically.

I know there's a way i can make this manually? I just don't know how.

I read a post having the same problem here and it was answered by falko. It was suggested to send an email first before logging into squirrelmail. But it doesn't fix my problem. I tried it using different account, yet I failed.

Hope you can point me to the right track.

Last edited by c4rdinal; 14th June 2008 at 16:12.
Reply With Quote
  #27  
Old 14th June 2008, 19:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by c4rdinal View Post
I tried to manually create the directory.

#mkdir /home/vmail/domain.com/joseph
#chown vmail.vmail /home/vmail/domain.com/joseph
You can use the maildirmake command instead. See
Code:
man maildirmake
Quote:
Originally Posted by c4rdinal View Post
Then login to squirrelmail and finally I was able to get in. However, there's this error after logging in.
Did you tell Squirrelmail that you're using Courier?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #28  
Old 23rd June 2008, 10:54
c4rdinal c4rdinal is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
You can use the maildirmake command instead
I used the command to create directories:

mkdir /home/vmail/domain.com
chmod g-r,o-r /home/vmail/domain.com/user1
chown -R vmail.vmail /home/vmail/domain.com/user1
maildirmake /home/vmail/domain.com/user1

All went fine. Then I log in to Squirrelmail. I send a test message.
the logs shows

#tail -f /var/log/mail.log

Jun 24 16:55:01 mx-1 postfix/smtp[4848]: 260BB343DF: to=<user2@domain.com>, relay=none, delay=0.02, delays=0.02/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for mx-1.domain.com loops back to myself)
Jun 24 16:55:01 mx-1 postfix/qmgr[4643]: 260BB343DF: removed
Jun 24 16:55:17 mx-1 postfix/qmgr[4643]: ECD22343E2: from=<user1@domain.com>, size=1109, nrcpt=2 (queue active)
Jun 24 16:55:17 mx-1 postfix/smtp[4849]: ECD22343E2: to=<joseph@yahoo.com>, re lay=c.mx.mail.yahoo.com[216.39.53.3]:25, delay=414, delays=414/0.02/0.02/0.02, d sn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok: queued as D1BD91D4020)
Jun 24 16:55:17 mx-1 postfix/qmgr[4643]: ECD22343E2: removed
Jun 24 16:55:56 mx-1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jun 24 16:55:57 mx-1 imapd: LOGIN, user=user1@domain.com, ip=[::ffff:127.0. 0.1], port=[41405], protocol=IMAP
Jun 24 16:55:57 mx-1 imapd: LOGOUT, user=user1@domain.com, ip=[::ffff:127.0 .0.1], headers=0, body=0, rcvd=119, sent=900, time=0
Jun 24 16:55:57 mx-1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jun 24 16:55:57 mx-1 imapd: LOGIN, user=user1@domain.com, ip=[::ffff:127.0. 0.1], port=[41406], protocol=IMAP
Jun 24 16:55:57 mx-1 imapd: LOGOUT, user=user1@domain.com, ip=[::ffff:127.0 .0.1], headers=0, body=0, rcvd=119, sent=900, time=0

I noticed the error message
Quote:
mail for mx-1.domain.com loops back to myself
How can I fix it? Also, there's no message in the Inbox of any bounced message. I think the mail is getting somewhere else.

Quote:
Did you tell Squirrelmail that you're using Courier?
Yes, I did this.

~# ls -la /home/vmail/domain.com/
total 16
drwx--x--x 4 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:40 .
drwxr-xr-x 3 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:39 ..
drwx------ 9 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:41 user1
drwx------ 9 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:42 user2

# ls -la /home/vmail/domain.com/user1/
total 44
drwx------ 9 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:41 .
drwx--x--x 4 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:40 ..
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:41 courierimapkeywords
-rw-r--r-- 1 vmail vmail 36 2008-06-24 16:41 courierimapsubscribed
-rw-r--r-- 1 vmail vmail 15 2008-06-24 16:41 courierimapuiddb
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:40 cur
drwx------ 6 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:41 .Drafts
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:40 new
drwx------ 6 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:41 .Sent
drwx------ 2 vmail vmail 4096 2008-06-24 17:08 tmp
drwx------ 6 vmail vmail 4096 2008-06-24 16:41 .Trash


Hope you can help me.

TIA

Last edited by c4rdinal; 23rd June 2008 at 10:59.
Reply With Quote
  #29  
Old 23rd June 2008, 14:14
wurzel wurzel is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I too am having the same problem. I have followed the tutorial step-by-step, but when I try to login to squirrelmail I get a "Connection dropped by IMAP server" error. I'm not quite sure where I've gone wrong.
Reply With Quote
  #30  
Old 23rd June 2008, 22:00
wurzel wurzel is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Scratch my last post. Now when I'm logging into Squirrelmail, I get the can't find inbox error.

Squirrelmail isn't that important to me right now, as long as I can set up access through Microsoft Outlook. I have entered all of the information and clicked Test Account Settings in Outlook. It completes everything except for the test email.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (Ubuntu 8.04) canardwc HOWTO-Related Questions 12 29th May 2008 18:29
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (Ubuntu 7.10) ShadyB HOWTO-Related Questions 1 1st April 2008 18:00
Virtual Users And Domains W/ Postfix, Courier and MySql + Squirrelmail prob nsurge HOWTO-Related Questions 10 23rd October 2006 17:43
Virtual Users And Domains W/ Postfix, Courier and MySql + Squirrelmail prob kwinnuxbie HOWTO-Related Questions 7 22nd October 2006 19:26
Autoreply problem using Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL triak HOWTO-Related Questions 1 19th May 2006 15:25


All times are GMT +2. The time now is 13:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.