#1  
Old 22nd January 2006, 05:26
reddogg reddogg is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Network issue - newbie

I am having trouble with my network settings.

I insalled perfect isp setup for debina sarge and I can use ispconfig etc but I cannot connect to my server from outside the network. I have my servers internal ip listed as the default server on my speedtouch 530.

When I type in my domain name example.com I come to a password page for my modem. I am unsure as to the reason.

output from /etc/network/interfaces

# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 10.0.0.4
netmask 255.0.0.0
network 10.0.0.80
broadcast 10.0.0.81
gateway 10.0.0.138

My modems ip is 10.0.0.138

Doesnt seem to matter what I put in the broadcast or network settings but I am sure this is where I am going wrong.

Please help I have spent almost 2 weeks installing and configuring the perfect setup and I have this last issue before I am finished and I can start setting up webpages.

Thanks for you help in advance.

Reddogg
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd January 2006, 09:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Does the internet connection on your Debian server work? E.g., does
Code:
ping -c4 www.google.com
work?
You can check your network settings with www.subnetmask.info.

Did you forward all needed ports (e.g. 21, 22, 25, 80, 81, 110, 143, 443, ...) from your router to your Debian server?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Connect : Network is Unreachable" Sinisfun Installation/Configuration 20 9th August 2010 23:52
Wireless network access speeds badben Technical 1 3rd January 2006 18:36
suse update 9.3---->10.0 network dead shadowsa Installation/Configuration 9 8th December 2005 08:25
Proftpd Access outside of network palkat Installation/Configuration 4 13th October 2005 19:50
Can't see webpage on local network lsb Server Operation 2 11th September 2005 19:33


All times are GMT +2. The time now is 03:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.