Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Developers' Forum

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th April 2008, 16:54
grandpagenocide grandpagenocide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 308
Thanks: 13
Thanked 43 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to grandpagenocide Send a message via MSN to grandpagenocide
Default Remote Framework update beta 3.1- sql and lng files fixed

Hey guys I fixed some bugs with the remote extentions, first I fixed the error that was stopping the sql db from being created in the users web, and second I added in the edited versions of the lng files in /lib/lang. I have tested it and its working fine. Falko, this is an addition since i sent you the updated version. I labeled it beta3.1.
Now once ISPConfig is compile with xml extentions and libxml2-dev is installed, the remote framework will work without any editing of the lng files. I included all lng files that had the issue so it should work under all languages supported.

http://rhwebhosting.com/scriptmall , I put it up in there
Attached Files
File Type: zip ispconfig_remoting_ext_beta3.1_os.zip (92.1 KB, 897 views)

Last edited by grandpagenocide; 7th April 2008 at 16:55. Reason: cause i forgot something
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to grandpagenocide For This Useful Post:
falko (8th April 2008), Gimly (22nd April 2008), till (7th April 2008)
Sponsored Links
  #2  
Old 8th April 2008, 17:03
grandpagenocide grandpagenocide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 308
Thanks: 13
Thanked 43 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to grandpagenocide Send a message via MSN to grandpagenocide
Default

Falko & Till,
If there is no objection, Ill take over the upkeep and updating of the remote framework, as I have to do it anyway for the billing system I am working on. I am going to add ruby and mailuser login etc to the remote, and whatever else i can find missing, if you can point out any todo's that you have for it let me know, and ill upload them to you as I update them.

and just a dumb question, why is xml disabled in the stable releases anyway?
GG
__________________
Hosting for the Masses
http://rhwebhosting.com

Last edited by grandpagenocide; 8th April 2008 at 17:05.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th April 2008, 03:55
grandpagenocide grandpagenocide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 308
Thanks: 13
Thanked 43 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to grandpagenocide Send a message via MSN to grandpagenocide
Default

ok guys heres 4.0 i didnt think i would be getting to these updates this soon.
in addition to adding the lng files and the sql fix,
I have added ruby and mailuser login to the remote framework.

sorry was an error I just updated it 4/9/2008.
Attached Files
File Type: zip ispconfig_remoting_ext_beta4_os.zip (92.3 KB, 763 views)
__________________
Hosting for the Masses
http://rhwebhosting.com

Last edited by grandpagenocide; 9th April 2008 at 23:55.
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to grandpagenocide For This Useful Post:
AllanJ (11th June 2008), falko (9th April 2008), till (11th April 2008)
  #4  
Old 7th May 2008, 19:49
ottojan ottojan is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Vlijmen, NB, NL
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I downloaded the beta4 version, I noticed that there are some functions added for co-domains.

domain_list and domain_add

Can you help to add a domain_update function?

I also noticed that the domain_list function only returns one co-domain per site (domain), is that a bug?

And is it also possible to filter only c-domains for a singel site?
Reply With Quote
  #5  
Old 8th May 2008, 04:02
grandpagenocide grandpagenocide is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Brooklyn, NY
Posts: 308
Thanks: 13
Thanked 43 Times in 29 Posts
Send a message via AIM to grandpagenocide Send a message via MSN to grandpagenocide
Default

I will be adding domain_update when I get some time off from work, and thanks for letting me know it only showed one co-domain on the list. Ill look into that, and yes it is possible, to list co domains for a single site, just havent thought of it you could try something like
Quote:
$params = array ( 'sid' => $session_id,
'module' => 'co-domain',
'function' => 'domain_list',
'params' => array ( web_title => "web1"));
I am not sure if it would work, havent tried it, but let me know if it does
__________________
Hosting for the Masses
http://rhwebhosting.com
Reply With Quote
  #6  
Old 11th May 2008, 00:49
jfunk jfunk is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just installed 4.1 beta and I noticed that SOAP Faults are not working properly. I enabled debugging in the client and I get the following messages if a fault occurs:


soapclient: got response, length: 198
soapclient: Entering parseResponse(), about to create soap_parser instance
soapclient: soap_parser: Entering soap_parser()
soap_parser: parse error: XML error on line 2: Invalid document end

soapclient: sent message successfully and got a(n) NULL back
Reply With Quote
  #7  
Old 11th May 2008, 01:10
jfunk jfunk is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I solved the problem by simply upgrading the included NuSOAP library to 0.7.3 from http://sourceforge.net/projects/nusoap/.
Reply With Quote
  #8  
Old 21st May 2008, 22:08
gauthier gauthier is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Hi, thanks to grandpagenocide.

I am using the ispconfig_remoting_ext_beta4_os version of remote framework, ISPConfig 2.2.23 on OS Centos5.

It works fine to create webs, create users (email accounts) and update users. But it fails suspending or deleting webs.

I have already cheked the remote user has permissions to delete and update websites. And I am trying first supending and then deleting.

Debug shows the following:
Quote:
.../...
soap_transport_http: port = 81
soap_transport_http: path = /remote/index.php
soap_transport_http: entered sendHTTPS() with data of length: 737
soap_transport_http: found proper separation of headers and document
soap_transport_http: cleaned data, stringlen: 186

soapclient: got response:
Fatal error: Call to a member function myGroups() on a non-object in /home/admispconfig/ispconfig/lib/classes/ispconfig_isp_domain.lib.php on line 376
.../...
The line 376 is (I show it with the "------------->" string):

Quote:
function domain_delete($doc_id, $doctype_id, $action, $die_on_error = '1') {
global $go_api, $go_info;

// If the currently logged in user is not admin or reseller, we will not allow
// him to delete this record
-------------> $tmp_groups = $go_api->groups->myGroups();
if(!is_array($tmp_groups)) {
$sql = "UPDATE isp_nodes SET status = 1 WHERE doc_id = '$doc_id' AND doctype_id = '$doctype_id'";
$go_api->db->query($sql);
$go_api->errorMessage($go_api->lng("error_domain_delete_client").$go_api->lng("weiter_link"));
}
Does anybody know why is this ?

Also, I would like to know how shall I empty the recycle bins using framework.... (I thing there is no way...)

Thanks a lot.

Last edited by gauthier; 22nd May 2008 at 01:17.
Reply With Quote
  #9  
Old 22nd May 2008, 10:01
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Quote:
Does anybody know why is this ?
Clients are not allowed to delete domains, this makes sense as they would not be able to create it again.

Please try this:
Code:
if(!isset($go_api->groups)) {
  $tmp_groups = $go_api->groups->myGroups();
  if(!is_array($tmp_groups)) {
    $sql = "UPDATE isp_nodes SET status = 1 WHERE doc_id = '$doc_id' AND doctype_id = '$doctype_id'";
    $go_api->db->query($sql);
    $go_api->errorMessage($go_api->lng("error_domain_delete_client").$go_api->lng("weiter_link"));
  }
}
This should solve the problem as we do not have to query groups when we use the remoting framework and the group code is not loaded at all in this case.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 22nd May 2008, 11:58
gauthier gauthier is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Default

I suppose you mean:

Quote:
if(isset($go_api->groups)) {
../..
}
Thanks
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to gauthier For This Useful Post:
till (22nd May 2008)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.