Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th March 2008, 00:28
lojzi lojzi is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Budapest
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Running Apache2 With PHP5 And PHP4 At The Same Time

Hello!

I try to run php4 as cgi and php5 as module on Apache 2.2 on my Debian.

But i get error message on test php4:
"The requested URL /usr/lib/cgi-bin/php4/info.php4 was not found on this server."

Action Directive doesn't work.

Do you have any suggestion?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th March 2008, 17:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you add this to your Apache configuration?
Code:
AddHandler php-script .php4
Action php-script /cgi-bin/php4
Where's info.php4 located?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 31st March 2008, 19:36
lojzi lojzi is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Budapest
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, I followed instructions of the article from this site.

DirectoryIndex, AddHandler, Action lines are added to /etc/apache2/apache2.conf.

These modules are enabled: actions, ssl, rewrite, suexec, include.

The php5 works properly.

Quote:
The requested URL /usr/lib/cgi-bin/php4/info.php4 was not found on this server.
Looks like Action Directive doesn't work. It wants to run /usr/lib/cgi-bin/php4/info.php4 not /usr/lib/cgi-bin/php4.

Last edited by lojzi; 31st March 2008 at 19:40.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st April 2008, 17:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
updatedb
locate cgi-bin/php4
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running Apache2 With PHP5 And PHP4 At The Same Time - on Suse? russh HOWTO-Related Questions 2 3rd July 2007 15:48
php4 and php5 at same time findafriend Installation/Configuration 7 22nd June 2007 16:44
VHosts + basedir + PHP4 and PHP5 at same time Sid HOWTO-Related Questions 5 14th December 2006 18:20
Running Apache2 With PHP5 And PHP4 At The Same Time hansmi HOWTO-Related Questions 3 28th June 2006 09:49
Apache2 with PHP4 and PHP5 on Debian Sarge chazaq HOWTO-Related Questions 1 28th March 2006 19:42


All times are GMT +2. The time now is 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.