Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st March 2008, 19:27
campbellc campbellc is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post set up gateway in linux SME server URGENT HELP NEEDED.

Hi guys.

I recently installed a linux SME server and configured it as server and gateway. I put in all the neccesary settings and attached my adsl to the one lan card and the rest of the computers to the other lan card. i changed my windows pc's default gateway and dns to the servers ip i.e. 192.168.1.101 but when i look for a page it shows connection not made or something to that effect. any help on sorting this. And also is it possible for me to view which users view witch websites and how much each user downloads. And i heard it was possible to set a cap on each user but this was done using slackware. i have SME server v7.2. also is it possible to add more administrators?

Thanx your help will be greatly appreciated,
Clayton

Last edited by campbellc; 21st March 2008 at 20:47.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd March 2008, 17:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Can you try
Code:
ping google.com
and
Code:
ping 64.233.187.99
on your Windows PCs? Maybe it's just a DNS problem.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd March 2008, 22:04
campbellc campbellc is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

i sorted the gatewat out. it seems that it was a harware fault. any way is it possible to add more administrators to sme server
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
How to set up file server tburrows HOWTO-Related Questions 5 18th March 2008 09:20
Can't start apache Musty Server Operation 12 9th March 2008 13:58
mail delivered in mbox patfee Installation/Configuration 8 11th December 2007 13:58
Problems installing NForce4 sound drivers Wraithfire Installation/Configuration 21 16th April 2006 17:30


All times are GMT +2. The time now is 01:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.