Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th March 2008, 10:50
ozymate ozymate is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default internal messages problem with postfix

Hello,

After a server crash, I re-installed postfix, cyrus-imapd, amavisd-new, spamassassin on a Centos 5.1 box. But, now mail system behaves somewhat different.

There is no problem with mail receiving/sending from/to internet.

Before the crash, mail system used to sent internal messages to root@example.com. But now, I can't receive internal messages as it tries to send them to root@server.example.com. I used the same postfix, cyrus-imapd, amavisd-new, /etc/aliases conf files from the previous setup.

Must be a configuration issue I overlook. Could anybody tell me what to check?

Best wishes,
Mufit

main.cf:
mydomain = example.com
myhostname = server.example.com
mydestination = example.com ...

amavisd.conf
$mydomain = 'example.com';
$myhostname = 'server.example.com';
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th March 2008, 15:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's in /etc/hosts?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th March 2008, 16:06
ozymate ozymate is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

The problem was turned out existing sendmail package on the server.

All the communications for internal messages start with a line similar to the following,

Mar 18 13:08:57 server sendmail[24537]: m2IB8vTH024537: from=root, size=61064, class=0, nrcpts=1, msgid=<200803181108.m2IB8vTH024537@server.example. com>, relay=root@localhost
Mar 18 13:08:57 server postfix/smtpd[24513]: connection established

After introduction of "server.example.com" as the "domain name" by sendmail, postfix uses it all the way long.

Removing sendmail fixed the problem.

Falko, thank you for your excellent Howtos and kind reply.

Best wishes,
Mufit
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Email Delivery Problem sedat1903 HOWTO-Related Questions 2 22nd December 2008 11:19
Ubuntu / Postfix problem - [newbie] barney.parker Server Operation 6 7th November 2007 13:44
Postfix: connection refused error tosin Server Operation 1 30th October 2007 17:30
Issues with Postfix using "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL" Kyse HOWTO-Related Questions 15 6th January 2007 15:35
Postfix Configuration Problem Shahryar Installation/Configuration 1 8th December 2006 15:19


All times are GMT +2. The time now is 05:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.