Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 17th March 2008, 11:26
Sammy Sammy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Setup - CentOS 4.3 (64-bit) Questions

Hello !

I have tried to set up a server here at home just for testing it out.
It will serve as my private test/web/file/mp3 server (I hope).
Maybe set it up later so that a friend can access it from the outside.

I followed The Perfect Setup - CentOS 4.3 (64-bit) (server-cd) tutorial (Great work!!!!)
Didn't find any Centos 4.3 64-bits server-cd ISO's
and no tutorial for v4.4 64-bit, but I guess this close-enough-mix will do.

But right now I feel like a stupid nobody that doesn't even know what to do with his toy.
Command line shell is just a little bit harder to get used to than I thought. But I will not give up.

I will take my experience from the start.. Maybe to detailed, but anyhow..
If You care to spend a few minutes I really will thank You!

Almost everything worked fine.
I have been able to figure out some trouble myselves,
but all my other friends are WinOnly so I guess I have to use forums on the rest..


(mySQL)

mySQL seemed to install fine.
However when I tried to check that networking was enabled it answered with:

tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 3996/mysql

instead of
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 2995/mysql

that the tutorial said it would return..
Don't know what the numbers are? port? - but I guess it's ok?

-

When I tried to set up a password for the user root it typed exactly this:

mysqladmin -u root password yellowcar2
mysqladmin -h server1.myhomedomain.com -u root password yellowcar2

(Should I have substitued password with root-password? )

Anyhow - the response was:

Unknown command: yellowcar2
You have mail in /var/spool/mail/root


yellowcar2 - a command ?
Well.. reading command line mail at 3AM - later also

So I tried to run the:
mysqladmin -u root password yellowcar2
command again and every time I get this answer:

mysqladmin: connect to server at localhost failed
error: Access denied for user root @ localhost (using password: NO)


However mySQL starts and stops normal if I try to start or stop it.
I am also able to log into mySQL with: mysql -u root -p

---

(Apache)

I am able to see the CentOS defalt webpage when surfing the server IP.

One thing I don't get to work is to go to the user charlies webpage.

http://192.168.1.100/~charlie/
does not exist

http://192.168.1.100/charlie/
does not exist

Maybe CentOS does not create the user webspace and homefolder at same time ??



If anyone would like to comment on any part of my install I would be happy.
I am a real noob with linux, so please be gentle (but I am willing to learn)

Best Regards
Sammy
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
64bit ISPConfig / Perfect Setup CentOS 5 wpwood3 General 5 3rd December 2007 02:11
Perfect server on CentOS 5.0 64 bit kmullen Installation/Configuration 4 11th November 2007 15:12
The Perfect Setup - CentOS 4.3 (64-bit) kwinnuxbie HOWTO-Related Questions 1 3rd November 2006 16:09
godaddy and centos 4.3 setup with single ip on dsl using ispconfig sethtat HOWTO-Related Questions 3 21st June 2006 01:34
The Perfect Setup - CentOS 4.3 (64-bit) - Flex Missing d3m0nic HOWTO-Related Questions 1 20th April 2006 11:39


All times are GMT +2. The time now is 15:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.