Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 14th February 2008, 18:28
veremchook veremchook is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix email server config

I've recently set up a dedicated postfix server on fc8. When I send an email to one of my xxx domain accounts I get the following:

Final-Recipient: rfc822; adam@xxx.co.uk
Action: failed
Status: 4.0.0
Diagnostic-Code: X-INTERIA-PL; connect to xxx.co.uk[XXX.XXX.XXX.XXX]:
Connection refused


The domain name and ip address are correct, so I don't think it's a dns issue.

My main.cf file (uncommented lines only, most of them are dafault values):

queue_directory = /var/spool/postfix
command_directory = /usr/sbin
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
mail_owner = postfix
myhostname = xxx
(xxx it's the LAN machine name)
mydomain = xxx.co.uk
myorigin = xxx.co.uk
inet_interfaces = localhost
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost, $myhostname.$mydomain, /etc/postfix/mydestination
unknown_local_recipient_reject_code = 550
mynetworks_style = subnet
relay_domains = $mydestination
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
debug_peer_level = 2
debugger_command =
PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin
xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
setgid_group = postdrop
html_directory = no
manpage_directory = /usr/share/man
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.4.5/samples
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.4.5/README_FILES


Some additional info:

[root@xxx ~]# cat /etc/passwd | grep adam
adam:x:500:500::/home/adam:/sbin/nologin

[root@xxx ~]# chkconfig --list | grep postfix
postfix 0:off 1:off 2:on 3:on 4:on 5:on 6:off

[root@xxx ~]# ps aux | grep postfix
root 1469 0.0 0.3 6940 1796 ? Ss Feb08 0:00 /usr/libexec/postfix/master
postfix 1476 0.0 0.3 7064 1836 ? S Feb08 0:00 qmgr -l -t fifo -u
postfix 19091 0.0 0.3 7004 1776 ? S 17:05 0:00 pickup -l -t fifo -u
root 19113 0.0 0.1 4048 680 pts/0 S+ 17:14 0:00 grep postfix


The port forwarding on our gateway also seems to be fine. I'm using SpeedTouch 5x6 "Game & Application Sharing" tool.
hits on port 110 (pop3) are set to be redirected to xxx:110
hits on port 25 (smtp) are set to be redirected to xxx:25

Please help and advise where to dig to solve my problem and start some basic email exchange on my server.
Cheers
Adam
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
postfix bounced email question daveb Server Operation 8 3rd February 2008 20:32
mail delivered in mbox patfee Installation/Configuration 8 11th December 2007 13:58
how to configure postfix to send email out for a hosted domain nox171 Server Operation 24 13th July 2007 11:48
Occasional high load on the server. kanour General 5 21st November 2006 11:27


All times are GMT +2. The time now is 11:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.