Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th February 2008, 12:48
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default Setting Signalfile Failed: update

Hi guys

I installed ispconfig 2.2.20 (and install new file from 2.2.21) on new Ubuntu 7.10 server and everythink was ok. But now new configuration is not writen .. if I change anything in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log is only:

Code:
13.02.2008 - 12:18:10 =>  - Setting Signalfile Failed: update
If I run /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php manually so configuration is writen and I get this lines:

Code:
start
UPDATE: 2
UPDATE: 3
INSERT USER: 5
INSERT USER: 6

Warning: symlink(): File exists in /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php on line 933
UPDATE USER: 3

Warning: symlink(): File exists in /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php on line 933
UPDATE USER: 4
ende
Any idea how to solve it or where looking for the bug?

edit: This thing happend to me in version 2.2.20 but I reinstalled whole 2.2.20 and it disappears .. but now it is back again

edit 2: Now I found this in ispconfig log (after using manually writeconf):

Code:
13.02.2008 - 12:54:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 284: cp -fr /etc/postfix/virtusertable /etc/postfix/virtusertable~
13.02.2008 - 12:54:02 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 289: WARNING: could not postmap hash:/etc/postfix/virtusertable
Thanks .. SupuS

Last edited by SupuS; 13th February 2008 at 12:58.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th February 2008, 14:22
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Here is complete outoput of /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php in ispconfig log after adding some more test users:

Code:
13.02.2008 - 14:12:02 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 257: WARNING: could not setquota -g web3 1024000 1025024 0 0 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:02 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 258: WARNING: could not setquota -T -g web3 604800 604800 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 277: Connected successfully
13.02.2008 - 14:12:02 => INFO - USER:
web3test:x:10014:10013:Petr test:/var/www/web3/user/web3test:/bin/false
13.02.2008 - 14:12:02 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 905: WARNING: could not setquota -u web3test 0 0 0 0 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:02 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 906: WARNING: could not setquota -T -u web3test 604800 604800 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php, Line 60: cp -f /root/ispconfig/isp/conf/forward.master /var/www/web3/user/web3test/.forward
13.02.2008 - 14:12:02 => INFO - USER:
web3test:x:10016:10013:test:/var/www/web3:/bin/false
13.02.2008 - 14:12:02 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 905: WARNING: could not setquota -u web3test 0 0 0 0 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:02 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 906: WARNING: could not setquota -T -u web3test 604800 604800 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php, Line 60: cp -f /root/ispconfig/isp/conf/forward.master /var/www/web3/.forward
13.02.2008 - 14:12:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php, Line 117: symlink /var/www/web3/Maildir
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - USER:
web3:x:10018:10013:Prodej:/var/www/web3/user/web3:/bin/false
13.02.2008 - 14:12:03 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 905: WARNING: could not setquota -u web3 0 0 0 0 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:03 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 906: WARNING: could not setquota -T -u web3 604800 604800 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php, Line 60: cp -f /root/ispconfig/isp/conf/forward.master /var/www/web3/user/web3/.forward
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - USER:
web3test3:x:10021:10013:Dotaz:/var/www/web3/user/web3test3:/bin/false
13.02.2008 - 14:12:03 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 905: WARNING: could not setquota -u web3test3 0 0 0 0 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:03 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 906: WARNING: could not setquota -T -u web3test3 604800 604800 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php, Line 60: cp -f /root/ispconfig/isp/conf/forward.master /var/www/web3/user/web3test3/.forward
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - USER:
web3test2:x:10023:10013:test2:/var/www/web3/user/web3test2:/bin/false
13.02.2008 - 14:12:03 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 905: WARNING: could not setquota -u web3test2 0 0 0 0 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:03 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 906: WARNING: could not setquota -T -u web3test2 604800 604800 -a &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php, Line 60: cp -f /root/ispconfig/isp/conf/forward.master /var/www/web3/user/web3test2/.forward
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 137: cp -fr /etc/postfix/local-host-names /etc/postfix/local-host-names~
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 284: cp -fr /etc/postfix/virtusertable /etc/postfix/virtusertable~
13.02.2008 - 14:12:03 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 289: WARNING: could not postmap hash:/etc/postfix/virtusertable
13.02.2008 - 14:12:03 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1259: cp -fr /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf~
13.02.2008 - 14:12:04 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 728: /etc/init.d/postfix stop &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:04 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 728: /etc/init.d/postfix start &> /dev/null
13.02.2008 - 14:12:04 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2018: cp -fr /etc/proftpd_ispconfig.conf /etc/proftpd_ispconfig.conf~
13.02.2008 - 14:15:01 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 137: cp -fr /etc/postfix/local-host-names /etc/postfix/local-host-names~
13.02.2008 - 14:15:01 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 284: cp -fr /etc/postfix/virtusertable /etc/postfix/virtusertable~
13.02.2008 - 14:15:01 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 289: WARNING: could not postmap hash:/etc/postfix/virtusertable
13.02.2008 - 14:15:01 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1259: cp -fr /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf~
13.02.2008 - 14:15:02 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2018: cp -fr /etc/proftpd_ispconfig.conf /etc/proftpd_ispconfig.conf~
Running of commands from WARN lines in command line is without errors
Reply With Quote
  #3  
Old 14th February 2008, 18:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -l /bin/sh
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 14th February 2008, 19:02
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Hi Falko

Thanks for replay. Here is command output:

Code:
#ls -l /bin/sh
lrwxrwxrwx 1 root root 9 Feb  8 22:17 /bin/sh -> /bin/bash
Yesterday I found that Ubuntu 7.10 probably has build in AppArmor feature. From /var/log/messages:

Code:
AppArmor: AppArmor initialized<5>audit(1202899231.350:2):  type=1505 info="AppArmor initialized" pid=1055
So I disabled it as described on https://help.ubuntu.com/community/AppArmor and reinstalled ispconfig again. Unfortunately AppArmor was up again after restart even if I disabled it as described on help page. I have to kill it before installation.
For now it seems ok but will see for some more testing. After last reinstallation it was ok too but next day error was back.

With disabling AppArmor gone away follow bind error message too:

Code:
Failure registering capabilities with primary security module.
Reply With Quote
  #5  
Old 15th February 2008, 18:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Did you disable AppArmor using update-rc.d?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 15th February 2008, 19:39
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

Yes I used

Code:
update-rc.d -f apparmor remove
but apparmor still alive next boot .. so I killed it by

Code:
/etc/init.d/apparmor kill
Reply With Quote
  #7  
Old 16th February 2008, 17:56
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Do you see apparmor links in /etc/rc2.d, /etc/rc3.d, and /etc/rc5.d?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 19th February 2008, 18:24
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

No. Will see after next reboot. I hope it will not start never more
Reply With Quote
  #9  
Old 27th February 2008, 17:40
SupuS SupuS is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 202
Thanks: 68
Thanked 14 Times in 12 Posts
Default

So .. Setting Signalfile Failed: insert error is back again .. now I am almost sure that it is because of awstats plugin by djtremors on

http://www.djtremors.com/index.php?o...=25&Itemid=139

Have anybody similar problem with ispconfig 2.2.21 and this mode? After latest reinstall of 2.2.21 I forgot install awstat mode too .. and everything was ok .. today I found that stats not works .. so I installed awstat mode, generated statistics and error message is back again

Only one difference .. no WARN in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log .. only this line:

Code:
- Setting Signalfile Failed: insert
Any help welcome .. thanks SupuS

Last edited by SupuS; 27th February 2008 at 17:46.
Reply With Quote
  #10  
Old 28th February 2008, 19:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

Did you check if AppArmor is still switched off?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Freebsd 6.1 support misterm Installation/Configuration 10 9th April 2009 09:29
Anyone figured out to integrate FuzzyOCR into ISPConfig on Ubuntu? friday Installation/Configuration 16 10th May 2007 16:25
Systemimager (rsync) doesn't copy all comedit HOWTO-Related Questions 11 19th January 2007 17:17
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 05:19
How to install BFD (Brute Force Detection) domino Tips/Tricks/Mods 9 31st March 2006 22:40


All times are GMT +2. The time now is 00:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.