Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 17th January 2008, 07:03
RonH RonH is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yum update fails when setting up server

Hello All!

I'm trying to set up my first web server, using this tutorial, but I got to step 5 on page 3 where I'm supposed to do a:
Code:
yum update
I tried it, but I get back a
Code:
Setting up Update Process
Setting up repositories
Cannot find a valid baseurl for repo: update
Error: Cannot find a valid baseurl for repo: update
I looked around on google and it seems people usually suggest doing a:
Code:
ping www.google.com
I tried that, I get:
Code:
ping: unknown host www.google.com
Some people were saying that they could ping IP addresses, so I tried pinging my laptop (connected wirelessly if that matters) IP and I got:
Code:
connect: Network is unreachable
And if it helps, here is my /etc/resolv.conf
Code:
search rondotexe.com
nameserver 24.93.41.125
nameserver 24.93.41.126
I bought the domain (rondotexe.com) so I figured that's what I was supposed to put there, and I got the two DNS IPs from /ipconfig /all using the command line cmd.exe in windows.

I figure this has something to do with my internet connection. My internet works just fine (I'm on that connection right now. But is there some other problem?

Oh yes, last thing. On this page, I made my /etc/hosts look like this:
Code:
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1               localhost.localdomain localhost
10.3.134.72             mesb.rondotexe.com mesb
*mesb is the name of the server. I got the IP address (10.3.134.72) from my ISP.

Sorry for all this information, but I figured if I didn't tell you guys from the get-go, you'd ask.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Public and private network + High Availability Apache Cluster teleted HOWTO-Related Questions 11 28th January 2008 14:29
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 16:11
subdomain and mail relay configuration aranthorn Installation/Configuration 24 3rd September 2007 22:53
Help. Apache don't start payne Server Operation 3 17th August 2007 15:57
550-The recipient cannot be verified email problem safoo Installation/Configuration 7 29th November 2006 19:55


All times are GMT +2. The time now is 11:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.