Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 16th January 2008, 08:25
B767Mike B767Mike is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Server - Ubuntu Gutsy Gibbon (Ubuntu 7.10)

First off I am brand new to this server install. I have been using Ubuntu 7.10 for a few months now. Really enjoy it. Moved my home computer and notebook over from windows, get lost a bit, but slowly I find my way.

Server connected to home network through a router. All other computers (5, 3 wired 2 wireless) in house connect through same router.

Trying to set up a server. Following instruction in The Perfect Server - Ubuntu Gutsy Gibbon (Ubuntu 7.10). Everything goes according to plan until I get to page 33 where it states, "Edit /etc/network/interfaces"

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.100
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1

Ok, did that but I do not get the same results when I restart the network. Or at least this is where I think the problem is.... Then edit /etc/hosts You are supposed to see
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.0.100 server1.example.com server1.

I see
127.0.0.1 localhost.localdomain
127.0.0.1 unbuntu.socal.rr.com <-- this is my server unbuntu, rr is my isp

Why am I not seeing the change in address from 127.... to 192..... Also if I change from DHCP to static I cannot access the internet. When I changed to static i could not apt-get anything. Changing back to DHCP and deleting let me get the apt-get to work.

I think I just answered my own question... Looking back over my settings I need to change gateway to whatever my router is set up for, otherwise it wont know who to talk to.... Is that correct.

If not will somebody point me in the right direction....

thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup - Ubuntu 6.10 Server Question n74jw HOWTO-Related Questions 5 27th January 2008 12:14
RAID 1 on Perfect Server LAMP Centos 5.1 or Ubuntu? dizzyfingers Suggest HOWTO 1 14th December 2007 12:43
Help installing ISPConfig on Ubuntu 7.10 Server Peasant Dave Installation/Configuration 7 25th October 2007 00:27
Perfect Setup Ubuntu 6.06 Server Damnation HOWTO-Related Questions 1 19th August 2006 13:49
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 07:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.