Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th January 2008, 02:07
unclecameron unclecameron is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 115
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default DHCP server - client not seeing it?

I'm running a CentOS DHCP server on a permiter box with eth0 facing public and eth1 facing inside the LAN for a bunch of NAT'ed machines. My clients don't pick up a DHCP lease, but if I config static, they see the DHCP server interface. My dhcpd.conf shows:
=======================
ddns-update-style none;
ignore client-updates;
DHCPARGS="eth1"
subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
option routers 192.168.0.1; #local gateway
option subnet-mask 255.255.255.0; #local subnet mask
option nis-domain "domain.org";
option domain-name "domain.org"; #domain name given to client
option domain-name-servers 209.242.10.10;
option time-offset -18000; # Eastern Standard Time
range 192.168.0.128 192.168.0.254;
default-lease-time 21600;
max-lease-time 43200;
host ns {
next-server ns1.cox.net;
hardware ethernet 12:34:56:78:AB:CD;
fixed-address 209.242.10.10;
}
}
===================
my ifcfg-eth1 shows:
===================
TYPE=Ethernet
DEVICE=eth1
HWADDR=00:1a:a0:37:26:e3
BOOTPROTO=none
NETMASK=255.255.255.0
IPADDR=192.168.0.1
ONBOOT=yes
USERCTL=no
IPV6INIT=no
PEERDNS=yes
===========
I've added a route of:
===========
route add -host 255.255.255.255 dev eth1
===========
when I tail -f /var/lib/dhcpd/dhcpd.leases I don't see anything when the other box is trying to negotiate. My firewall is disabled (for troubleshooting this part). Do I need to do something with the GATEWAYDEV in ifcfg-eth1?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th January 2008, 03:07
unclecameron unclecameron is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 115
Thanks: 2
Thanked 8 Times in 7 Posts
 
Default

Solved!

removed quotes on

DHCPARGS="eth1"

now it works
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 13:19
550-The recipient cannot be verified email problem safoo Installation/Configuration 7 29th November 2006 20:55
Client does not support authentication protocol requested by server massekott Installation/Configuration 4 14th November 2006 10:32
server blocked/stopped by host Ovidiu Technical 11 14th February 2006 11:50
Mail not working Roadracer Installation/Configuration 16 31st December 2005 00:40


All times are GMT +2. The time now is 20:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.