#1  
Old 4th January 2008, 23:50
mbascombe mbascombe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brooklyn, NY 11226
Posts: 44
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to mbascombe Send a message via Yahoo to mbascombe
Default Email setting

I have a problem retreiving my email. I don't know if I set it up right. I am using thunderbird with the settings admin@abc.com and server as mail.abc.com with user name as web6_abcdef. If I send mail to myself I will get my autoresponse so I think it hitting my server. Can someone help me with the right setting for viewing my mail. I getting a error that server at mail.abc.com timed out
__________________
Dell Poweredge SC440
Ubuntu 8.10
ISPConfig 2.2.27
Joomla! 1.5
Drupal
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th January 2008, 00:48
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,036
Thanks: 268
Thanked 152 Times in 132 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mbascombe
I have a problem retreiving my email. I don't know if I set it up right. I am using thunderbird with the settings admin@abc.com and server as mail.abc.com with user name as web6_abcdef. If I send mail to myself I will get my autoresponse so I think it hitting my server. Can someone help me with the right setting for viewing my mail. I getting a error that server at mail.abc.com timed out
Did you point mail.abc.com to the servers IP with an A record? (When you ping mail.abc.com do you get the correct IP back?)

You could also try as a quick fix to replace mail.abc.com in your mail client with the IP of the server, and see if it's working.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th January 2008, 01:32
mbascombe mbascombe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brooklyn, NY 11226
Posts: 44
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to mbascombe Send a message via Yahoo to mbascombe
Default

I can ping my mail server successfully. 4 sent 4 received 0 lost showing my correct IP. My main problem is getting the error that server timed out while trying to connect. If you notice you will get my autoresponse when you send me a email at admin@matthewbascombe.com.
__________________
Dell Poweredge SC440
Ubuntu 8.10
ISPConfig 2.2.27
Joomla! 1.5
Drupal
Reply With Quote
  #4  
Old 5th January 2008, 14:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Please make sure that your server isn't blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx
If you're behind a router, make sure that port 25 is forwarded to your server. Also make sure that your ISP doesn't block port 25.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 5th January 2008, 15:49
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,036
Thanks: 268
Thanked 152 Times in 132 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mbascombe
I can ping my mail server successfully. 4 sent 4 received 0 lost showing my correct IP.
I can not ping www.matthewbascombe.com & mail.matthewbascombe.com from this side of the world.
Quote:
ping www.matthewbascombe.com
ping: unknown host www.matthewbascombe.com

ping mail.matthewbascombe.com
ping: unknown host mail.matthewbascombe.com
Pinging matthewbascombe.com is no problem.

You can do two things.
1 create an A record for mail.matthewbascombe.com
2 set your mail client to use matthewbascombe.com as incoming mail server (pop3)
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #6  
Old 6th January 2008, 17:47
mbascombe mbascombe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brooklyn, NY 11226
Posts: 44
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to mbascombe Send a message via Yahoo to mbascombe
Default

Well that one of the issue I found out. My server name is server1.bascombe.info which I can ping. Matthewbascombe.com is a domain on my server along with a couple other. They all have the same setting and I can ping the other except matthewbascombe.com or mail.matthewbascombe.com.
I also found out by reading that postfix is timing out when trying to connect to it. Here is the result



Quote:
root@server1:~# root@server1:~# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain.
Escape character is '^]'.
220 server1.bascombe.info ESMTP Postfix (Ubuntu)
421 4.4.2 server1.bascombe.info Error: timeout exceeded
Connection closed by foreign host.
root@server1:~#
__________________
Dell Poweredge SC440
Ubuntu 8.10
ISPConfig 2.2.27
Joomla! 1.5
Drupal
Reply With Quote
  #7  
Old 6th January 2008, 23:22
chipsafts chipsafts is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 184
Thanks: 2
Thanked 6 Times in 6 Posts
 
Default dig shows no MX record

Code:
; <<>> DiG 9.2.1 <<>> Matthewbascombe.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 49232
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 4, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;Matthewbascombe.com.           IN      A

;; ANSWER SECTION:
Matthewbascombe.com.    10800   IN      A       71.249.206.114

;; AUTHORITY SECTION:
Matthewbascombe.com.    10800   IN      NS      remote2.easydns.com.
Matthewbascombe.com.    10800   IN      NS      ns1.easydns.com.
Matthewbascombe.com.    10800   IN      NS      ns2.easydns.com.
Matthewbascombe.com.    10800   IN      NS      remote1.easydns.com.

;; Query time: 351 msec
;; SERVER: 192.168.1.5#53(192.168.1.5)
;; WHEN: Sun Jan  6 14:19:07 2008
;; MSG SIZE  rcvd: 141
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help. Apache don't start payne Server Operation 3 17th August 2007 15:57
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 19:43
Help Setting Email meso129 Installation/Configuration 1 2nd April 2006 22:23
Problems on setting new site always www on email!!! lyndros Installation/Configuration 3 14th March 2006 05:45
setting up email mwebb Installation/Configuration 3 12th January 2006 18:56


All times are GMT +2. The time now is 13:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.