Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Tips/Tricks/Mods

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th December 2006, 02:06
Bailx Bailx is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default CentOS 4.4 (64-bit) Installation Script

This is for use with The Perfect Setup - CentOS 4.4 (64-bit)
http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos_4.4
(with minor changes can be made to work for 32-bit)

..............................
Use at your own risk
...............................

* don't forget to modify STEP 9 to your own mysql password
* also in STEP 9 - don't forget to change server1.example.com to your own url

this script uses gedit, so if you are installing in a situation where this program is not present, you should edit the script to use vi, or comment out those lines/remove them and do it manually.

one other thing i should mention is the guide says to install ncftp & php-xml via yum, but for whatever reason yum says it can't find those 2 packages....


....
Updated Feb. 16th, 2007

I added ALLSTEPS to the script, which would do all the steps, (except for ISPConfig, Bastille, & Artwork).

I also changed the ftp locations of the srpm files for the redhat artwork, since redhat servers seem to give wget some trouble during the download. (as per calande's situation below)...
Attached Files
File Type: gz script.tar.gz (3.0 KB, 603 views)

Last edited by Bailx; 18th February 2007 at 21:27.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st December 2006, 18:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Wow! It seems you put a lot of work into this script.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 21st January 2007, 04:03
calande calande is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Curitiba, PR - Brazil
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Be careful! I ran this script and all my icons disappeared. Worse, I don't have any cursor anymore. So to click it's very difficult. I can see where I am only because things get highlighted when I move my invisible mouse
__________________
Charles A. Landemaine.
_____________________________
Empresa de hospedagem de sites | Empresa de criao de sites | Frum sobre hospedagem de sites
Reply With Quote
  #4  
Old 24th January 2007, 02:28
Bailx Bailx is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you must be speaking of the ARTWORK, which was "optional"

most likely what happened was WGET never retrieved the SRPMS from the redhat servers....

this actually happened to me so much that i put my own files up, and had my own private script i ran instead of that one.

in a perfect world my script would work fine, but perhaps the redhat servers don't like people downloading their artwork?

at any rate.... you can easily fix your problem by either reinstalling the standard centos artwork packages.... or by running a modified script... such as the one below.

*note that the only difference is where the SRPMS are downloaded from...

sorry that you ran into problems.... but hey at least they weren't related to the actual ISPCONFIG portion.... i threw the artwork stuff on there as a bonus...

*note that this script will work... NOW... but i might be moving my server soon, and at which point you'd have to download the files from somewhere else....

the easiest thing for you might be to just download the files manually, and comment out the parts in the script where WGET is used....

Code:
#! /bin/bash
# Artwork Replacer for CentOS 4.4 (64-bit)
#
# Install Dependencies
#
yum install gtk+-devel gdk-pixbuf-devel gtk2-devel qt-devel kdebase-devel icon-slicer arts-devel -y
#
# Download
#
cd /tmp
wget http://bailx.com/centos/redhat-logos-1.1.26-1.src.rpm
wget http://bailx.com/centos/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.src.rpm
wget http://bailx.com/centos/firstboot-1.3.39-5.src.rpm
#
# Extract
#
cd /tmp
rpm -i --force --nosignature redhat-logos-1.1.26-1.src.rpm
rpm -i --force --nosignature redhat-artwork-0.120.1-1.2E.src.rpm
rpm -i --force --nosignature firstboot-1.3.39-5.src.rpm
#
# Build
#
cd /usr/src/redhat
rpmbuild -ba SPECS/redhat-logos.spec
rpmbuild -ba --nodeps SPECS/redhat-artwork.spec
rpmbuild -ba SPECS/firstboot.spec
#
# Remove CentOS Artwork Packages
#
rpm -e --nodeps redhat-logos-1.1.26-1.centos4.4
rpm -e --nodeps redhat-artwork-0.120.1-1.2E.centos4.4.x86_64
rpm -e --nodeps redhat-artwork-0.120.1-1.2E.centos4.4.i386
rpm -e --nodeps firstboot-1.3.39-5.centos4.noarch
#
# Install
#
rpm -i RPMS/noarch/redhat-logos-1.1.26-1.noarch.rpm
rpm -i RPMS/x86_64/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.x86_64.rpm
# rpm -i RPMS/i386/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.i386.rpm
rpm -i RPMS/noarch/firstboot-1.3.39-5.noarch.rpm
#
# Clean Up
#
rm -f /tmp/redhat-logos-1.1.26-1.src.rpm
rm -f /tmp/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.src.rpm
rm -f /tmp/firstboot-1.3.39-5.src.rpm
rm -fdr /usr/src/redhat/BUILD/firstboot*
rm -fdr /usr/src/redhat/BUILD/redhat*
rm -fdr /usr/src/redhat/RPMS/noarch
rm -fdr /usr/src/redhat/RPMS/x86_64
rm -fdr /usr/src/redhat/RPMS/i386
rm -f /usr/src/redhat/SOURCES/*
rm -f /usr/src/redhat/SPECS/*
rm -f /usr/src/redhat/SRPMS/*
#
# Yum Configuration
#
rm -f /etc/yum.conf
cd /etc
wget http://bailx.com/centos/yum.conf
dos2unix yum.conf
chmod 644 /etc/yum.conf
chown root:root /etc/yum.conf
Reply With Quote
  #5  
Old 24th January 2007, 03:18
calande calande is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Curitiba, PR - Brazil
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, now running this script, I get:

+ exit 0
error: package redhat-artwork-0.120.1-1.2E.centos4.4.i386 is not installed
error: package firstboot-1.3.39-5.centos4.noarch is not installed
error: open of RPMS/i386/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.i386.rpm failed: No such fi le or directory
error: Failed dependencies:
redhat-artwork is needed by firstboot-1.3.39-5.noarch
Suggested resolutions:
/home/buildcentos/CENTOS/en/4.0/i386/CentOS/RPMS/redhat-artwork-0.120.1- 1.2E.centos4.4.i386.rpm
__________________
Charles A. Landemaine.
_____________________________
Empresa de hospedagem de sites | Empresa de criao de sites | Frum sobre hospedagem de sites
Reply With Quote
  #6  
Old 29th January 2007, 19:23
Bailx Bailx is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

are you by any chance running the 32-bit version of centos?

if i were you... at this point, here is what i would do....

run all of these lines (just to be sure everything is removed)(you will most definatly see errors here, but they should be along the lines of... package does not exist)

rpm -e --nodeps redhat-logos-1.1.26-1.centos4.4
rpm -e --nodeps redhat-artwork-0.120.1-1.2E.centos4.4.x86_64
rpm -e --nodeps redhat-artwork-0.120.1-1.2E.centos4.4.i386
rpm -e --nodeps firstboot-1.3.39-5.centos4.noarch
rpm -e --nodeps redhat-logos-1.1.26-1.src.rpm
rpm -e --nodeps redhat-artwork-0.120.1-1.2E.src.rpm
rpm -e --nodeps firstboot-1.3.39-5.src.rpm

then edit your yum.conf

remove the following line (assuming it is present)

exclude=redhat-artwork* redhat-logos* firstboot*


then run

yum update -y

that should restore all of the original centos artwork.... which would be a good place to get back to, seeing as your having a lot of problems.

if you attempt the redhat artwork again i would not use my script, but run through each command seperatly and check for errors

as another precaution, i would browse to the folder /usr/src/redhat...

do not delete any of the folders: BUILD, RPMS, SOURCES, SPECS, SRPMS.... but you should make sure all of those folders are empty to avoid any conflicts...



make sure you have all the deps:

yum install gtk+-devel gdk-pixbuf-devel gtk2-devel qt-devel kdebase-devel icon-slicer arts-devel -y

cd /tmp

Really watch for errors on the following 3 lines... if it doesn't finish, cancel and be sure to delete the unfinished file, or the new one will be named differently with a .1 or something on the end... just be sure they are named the same as my lines indicate, or edit the lines to match your filename....

wget ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/updates/enterprise/4AS/en/os/SRPMS/redhat-logos-1.1.26-1.src.rpm
wget ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/updates/enterprise/4AS/en/os/SRPMS/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.src.rpm
wget ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/updates/enterprise/4AS/en/os/SRPMS/firstboot-1.3.39-5.src.rpm

once you know those files are downloaded properly.... then extract them

rpm -i --force --nosignature redhat-logos-1.1.26-1.src.rpm
rpm -i --force --nosignature redhat-artwork-0.120.1-1.2E.src.rpm
rpm -i --force --nosignature firstboot-1.3.39-5.src.rpm

then we build the rpms

cd /usr/src/redhat
rpmbuild -ba SPECS/redhat-logos.spec
rpmbuild -ba --nodeps SPECS/redhat-artwork.spec
rpmbuild -ba SPECS/firstboot.spec

rpm -i RPMS/noarch/redhat-logos-1.1.26-1.noarch.rpm
rpm -i RPMS/x86_64/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.x86_64.rpm

hopefully you are in fact running the 64-bit version, but if not use the following line (sans #)

# rpm -i RPMS/i386/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.i386.rpm


rpm -i RPMS/noarch/firstboot-1.3.39-5.noarch.rpm

the rest of these lines just clean up the files leftover from the above... i would not run these until you are sure your artwork is working correctly...

rm -f /tmp/redhat-logos-1.1.26-1.src.rpm
rm -f /tmp/redhat-artwork-0.120.1-1.2E.src.rpm
rm -f /tmp/firstboot-1.3.39-5.src.rpm
rm -fdr /usr/src/redhat/BUILD/firstboot*
rm -fdr /usr/src/redhat/BUILD/redhat*
rm -fdr /usr/src/redhat/RPMS/noarch
rm -fdr /usr/src/redhat/RPMS/x86_64
rm -fdr /usr/src/redhat/RPMS/i386
rm -f /usr/src/redhat/SOURCES/*
rm -f /usr/src/redhat/SPECS/*
rm -f /usr/src/redhat/SRPMS/*

this next few lines, imports a yum.conf with the following line added (which we removed above)
exclude=redhat-artwork* redhat-logos* firstboot*

otherwise... every time yum is run, your artwork would default to the centos.

rm -f /etc/yum.conf
cd /etc
wget bailx.com/centos/yum.conf
dos2unix yum.conf
chmod 644 /etc/yum.conf
chown root:root /etc/yum.conf



i hope that works for you....

Last edited by Bailx; 29th January 2007 at 19:27.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CentOS 4.4 mysql5 php5 upgrade hoihtah Installation/Configuration 6 7th November 2006 16:46
Updating to CentOS 4.4 fjalke Installation/Configuration 5 23rd September 2006 14:19
Error with CentOS 4.4 i386 schwan Installation/Configuration 7 4th September 2006 02:15
Warning CentOS 4.3 Installation d3m0nic HOWTO-Related Questions 3 19th April 2006 15:40
Suggestion: Use mySQL script for installation Dee General 1 17th February 2006 10:02


All times are GMT +2. The time now is 04:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.