Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th November 2006, 20:48
Wrongway Wrongway is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SuSE 10.1 - ISPConfig admin/admin login help.

Hello and thanks for the help in advance.

Im very new to Linux and ISPConfig, but quick to learn. Im having some issues during the installation of ISPConfig.

I followed the Perfect Setup to install SuSE 10.1 and everything goes well till I setup ISPConfig using the ISPConfig Manual Installation

I am unable to login to ISPConfig using admin/admin. Im under the assumption that Im having issues with MySql because when I run this /etc/init.d/ispconfig_server restart
I get this-
Quote:
Shutting down ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd stopped
ISPConfig system stopped!
Starting ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
No results found!ISPConfig system is now up and running!
server:~ #
So, I, vi /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php to see what line 47 is:
Quote:
if(!$go_info["isp"]["server_conf"] = mysql_fetch_array($server_params)){
Im guessing the server conf file is having issues, so I vi /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php to see some of the configuration, and here is my setup.
Quote:
$go_info["server"]["db_host"] = "localhost";
$go_info["server"]["db_name"] = "information_schema";
$go_info["server"]["db_user"] = "root";
$go_info["server"]["db_password"] = "XXXXXX";
$go_info["server"]["db_type"] = "mysql";
$go_info["server"]["mail_server"] = "";
$go_info["server"]["mail_user"] = "";
$go_info["server"]["mail_password"] = "";
$go_info["server"]["smtp_server"] = "localhost";
$go_info["server"]["mode"] = "";
$go_info["server"]["lang"] = "en";
When I do a mysql u root p
Password xxxxxx then a show databases;
Quote:
mysql> show databases;
+--------------------+
| Database |
+--------------------+
| information_schema |
| ispconfig_database |
| mysql |
| test |
| tmp |
+--------------------+
5 rows in set (0.00 sec)
use information_schema;
Database changed

mysql> show tables;
+---------------------------------------+
| Tables_in_information_schema |
+---------------------------------------+
| CHARACTER_SETS |
| COLLATIONS |
| COLLATION_CHARACTER_SET_APPLICABILITY |
| COLUMNS |
| COLUMN_PRIVILEGES |
| KEY_COLUMN_USAGE |
| ROUTINES |
| SCHEMATA |
| SCHEMA_PRIVILEGES |
| STATISTICS |
| TABLES |
| TABLE_CONSTRAINTS |
| TABLE_PRIVILEGES |
| TRIGGERS |
| VIEWS |
| USER_PRIVILEGES |
+---------------------------------------+
16 rows in set (0.00 sec)

That is where I am stuck.

If anyone can help, I would appreciate it.

Thanks again,

WW
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th November 2006, 20:54
Wrongway Wrongway is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Also here is my netstat


Quote:
server:~ # netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 19343/mysqld
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 2070/portmap
tcp 0 0 localhost:novell-zen *:* LISTEN 2130/zmd
tcp 0 0 *:hosts2-ns *:* LISTEN 21700/ispconfig_htt
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 9426/proftpd: (acce
tcp 0 0 server.XXXXXX.XXX:domain *:* LISTEN 3345/named
tcp 0 0 localhost:domain *:* LISTEN 3345/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 9343/master
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN 3345/named
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 6016/couriertcpd
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 5991/couriertcpd
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 5946/couriertcpd
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 5961/couriertcpd
tcp 0 0 *:www-http *:* LISTEN 7449/httpd2-prefork
tcp 0 0 *:domain *:* LISTEN 3345/named
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2199/sshd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 9343/master
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN 3345/named
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 7449/httpd2-prefork
tcp 0 444 server.XXXXXX.com:ssh 192.168.2.234%3084:vpvc ESTABLISHED 21636/0

Thanks again,

WW..
Reply With Quote
  #3  
Old 16th November 2006, 16:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

What's the output of
Code:
show tables;
in ispconfig_database? Are the MySQL user (should be root) and password correct in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php?

Is it possible you manually installed the SQL dump that came with ISPConfig?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 16th November 2006, 18:26
Wrongway Wrongway is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
What's the output of
Code:
show tables;
in ispconfig_database? Are the MySQL user (should be root) and password correct in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php?

Is it possible you manually installed the SQL dump that came with ISPConfig?
This is what I have for show tables; using ispconfig_database
Quote:
mysql> use ispconfig_database;
Database changed
mysql> show tables;
Empty set (0.00 sec)
I checked /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php? and here is what I have. The root name and password are correct.
Quote:
$go_info["server"]["db_host"] = "localhost";
$go_info["server"]["db_name"] = "ispconfig_database";
$go_info["server"]["db_user"] = "root";
$go_info["server"]["db_password"] = "XXXXXXXXX";
$go_info["server"]["db_type"] = "mysql";
I see that the database ispconfig_database is empty.. how do I populate that?

Not sure on the SQL Dump. I just followed the ISPConfig Installation Manual

Thanks alot for the help. I appriciate it.

WW..
Reply With Quote
  #5  
Old 17th November 2006, 16:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Does your MySQL root password contain special characters? Then you should change it. Special characters have caused problems in the past (there are some threads about this in the forum).

Quote:
Originally Posted by Wrongway
I see that the database ispconfig_database is empty.. how do I populate that?
You can't populate it manually. Please remove the empty database and the directories /root/ispconfig and /home/admispconfig and install ISPConfig again.

Quote:
Originally Posted by Wrongway
Not sure on the SQL Dump. I just followed the ISPConfig Installation Manual
That's good because you can't install the SQL dump manually.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 17th November 2006, 18:57
Wrongway Wrongway is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Does your MySQL root password contain special characters? Then you should change it. Special characters have caused problems in the past (there are some threads about this in the forum).
No special characters.

Quote:
Originally Posted by falko
You can't populate it manually. Please remove the empty database and the directories /root/ispconfig and /home/admispconfig and install ISPConfig again.
Ok, starting that now.
Reply With Quote
  #7  
Old 17th November 2006, 02:18
Wrongway Wrongway is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

/bump for new viewers
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup - SuSE 10.1 (32-bit) - Qouta Issues ? ezfilez HOWTO-Related Questions 3 26th September 2006 19:09
Suse 10.1 Perf.-Setup ISPconfig an PHP4 Armin Installation/Configuration 1 12th September 2006 13:02
ispconfig on suse 10.1 and fedora core 5 dimas Installation/Configuration 1 13th August 2006 20:52
site works but ISPConfig login gone? Boon-Dog-Danny Installation/Configuration 6 4th August 2006 14:01
User Login to ISPConfig DiOmega General 7 7th March 2006 20:44


All times are GMT +2. The time now is 05:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.