Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th November 2006, 10:17
nightshade2109 nightshade2109 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Arrow Need help ISPConfig and NAT weird domain problems

hi i need some help i have ispconfig installed perfectly without any hickups..
but im having weird problems i have 2 connections one being dsl and the other being cdma when i try access a vhost on my site from the dsl on mysite.co.za it connects but times-out, but then i cant access it at all on www.mysite.co.za if i try ping that address it times-out but it still shows my external ip, but if i try ping mysite.co.za it gets a reply from my external ip, but then i cant access it through a web browser.

i think it might have something to do with nat ,how my ispconfig is setup and my firewall because my server has an internal ip address and any request to my external ip goes through nat to my internal one.

any ideas the other thing is if i change the ispconfig's ip's to my external ip everything works, but www.mysite.co.za or mysite.co.za goes to /var/www and the vhosts stop working. any idea? maybe i need to setup my bind config for nat or something im pretty new to linux so if anyone could help i would appreciate it thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th November 2006, 11:01
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 147 Times in 128 Posts
Default

It's working fine for me..

I guess you are trying to access the site within you LAN.
If so, add the server IP and domain to the hosts file of the PC that you are using to view the site with

Last edited by edge; 15th November 2006 at 11:05.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th November 2006, 12:58
nightshade2109 nightshade2109 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default nope im not using lan

nope im not using lan ive been testing this over 2 different connections
Reply With Quote
  #4  
Old 15th November 2006, 13:52
nightshade2109 nightshade2109 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default is this correct ?

/etc/bind/pri.exactweb.co.za

TTL 86400
@ IN SOA ct5.ctni.co.za. admin.exactweb.co.za. (
2006111512 ; serial, todays date + todays serial #
28800 ; refresh, seconds
7200 ; retry, seconds
604800 ; expire, seconds
86400 ) ; minimum, seconds
;
NS ct5.ctni.co.za. ; Inet Address of name ser$
NS ns0.xname.org. ; Inet Address of name serv$
;

mail MX 10 exactweb.co.za.

exactweb.co.za. A 196.15.247.77
www A 196.15.247.77
mail A 196.15.247.77


/etc/bind/zones/master_ct5.ctni.co.za

$TTL 3D
@ IN SOA ct5.ctni.co.za. hostmaster.ct5.ctni.co.za. (
199802151 ; serial, todays date + todays serial #
8H ; refresh, seconds
2H ; retry, seconds
4W ; expire, seconds
1D ) ; minimum, seconds
;
TXT "ct5.ctni.co.za, serving YOUR domain "
NS ct5.ctni.co.za ; Inet Address of name server
NS ns0.xname.org
MX 10 mail ; Primary Mail Exchanger
localhost A 127.0.0.1
ns1 A 196.15.247.77
ns2 A 195.234.42.1
www CNAME ct5
ftp CNAME ct5
mail CNAME ct5

-------------------------------------------------------------------
/nano/etc/apache2/Vhosts_ispconfig.cond

###################################
#
# ISPConfig vHost Configuration File
# Version 1.0
#
###################################
#
NameVirtualHost 196.15.247.77:80
<VirtualHost 196.15.247.77:80>
ServerName localhost
ServerAdmin root@localhost
DocumentRoot /var/www/sharedip
</VirtualHost>
#
#
######################################
# Vhost: www.exactweb.co.za:80
######################################
#
#
<VirtualHost 196.15.247.77:80>
ServerName www.exactweb.co.za:80
ServerAdmin webmaster@exactweb.co.za
DocumentRoot /var/www/web1/web
ServerAlias exactweb.co.za
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 $
ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/web1/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web1/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode Off
AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml
AddType application/vnd.wap.wmlscriptc .wmlsc .wsc
AddType text/vnd.wap.wml .wml
AddType text/vnd.wap.wmlscript .ws .wmlscript
AddType text/vnd.wap.wmlscript .ws .wmlscript
AddType image/vnd.wap.wbmp .wbmp
Alias /error/ "/var/www/web1/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
Reply With Quote
  #5  
Old 15th November 2006, 14:22
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 147 Times in 128 Posts
Default

images removed as requested..

Last edited by edge; 15th November 2006 at 16:23.
Reply With Quote
  #6  
Old 15th November 2006, 14:39
nightshade2109 nightshade2109 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default its all working

thanks found the problem
Reply With Quote
  #7  
Old 16th November 2006, 14:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nightshade2109
any ideas the other thing is if i change the ispconfig's ip's to my external ip everything works, but www.mysite.co.za or mysite.co.za goes to /var/www and the vhosts stop working. any idea? maybe i need to setup my bind config for nat or something im pretty new to linux so if anyone could help i would appreciate it thanks in advance
You must always use the IP addresses in ISPConfig that you see when you run
Code:
ifconfig
on your system, so if it shows local IP addresses you must use these local IP addresses in ISPConfig, otherwise your name-based vhosts won't work.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setup DNS on ISPConfig QuikeMore Installation/Configuration 1 27th July 2006 09:08
ISP-Ubuntu breezy ispconfig dns email e-mail working finally yellowjelly HOWTO-Related Questions 0 19th November 2005 20:30
Problems getting through the installation klausagnoletti Installation/Configuration 4 26th September 2005 12:23


All times are GMT +2. The time now is 06:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.