Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th August 2006, 18:32
Spudchat Spudchat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problems with Webmail, ISPConfig, and Debian Sarge

Hello! First of all I would like to say thanks to the authors of ISPConfig and the Debian Sarge Perfect Tut for the good work they've done. They are both quite nice and work well.

Next I would like to ask for some help. After the install I enabled the webmail as per the instructions from the website. Next I enabled the maildir option in ISPConfig and logged in to UebiMiau. The problem is that I can recieve mail perfectly, but I can't send mail. The error I keep getting in /var/log is

Code:
Aug 30 11:21:16 klusterphuck postfix/smtp[4998]: connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[64.233.183.114]: Connection timed out (port 25)
Aug 30 11:21:46 klusterphuck postfix/smtp[4998]: connect to alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[64.233.185.27]: Connection timed out (port 25)
Aug 30 11:22:16 klusterphuck postfix/smtp[4998]: connect to gsmtp163.google.com[64.233.163.27]: Connection timed out (port 25)
Aug 30 11:22:46 klusterphuck postfix/smtp[4998]: connect to gsmtp183.google.com[64.233.183.27]: Connection timed out (port 25)
Aug 30 11:22:46 klusterphuck postfix/smtp[4998]: 3F83369C05D: to=<spudchat@gmail.com>, relay=none, delay=2507, status=deferred (connect to gsm
tp183.google.com[64.233.183.27]: Connection timed out)

I thought it was a port forwarding issue maybe, but all the ports it needs are open. Any advice would be greatly appreciated.

Spud
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th August 2006, 18:44
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

What kind of internet connection are you using?
You might have to use a relayhost to send through your ISP's smtp server.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th August 2006, 18:47
Spudchat Spudchat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have a DSL line provided by SBC/Ameritech.
Reply With Quote
  #4  
Old 30th August 2006, 18:56
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

I beleive the problem is you would have to use smtp.ameritech.net, or whatever smtp server address you were provided, as your relayhost in /etc/postfix/main.cf.

Example below:
relayhost = smtp.ameritech.net (or whatever smtp address you were provided)
Reply With Quote
  #5  
Old 30th August 2006, 18:59
Spudchat Spudchat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Allright thanks for the help. I'll check into that and see if it solved the problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 30th August 2006, 19:19
Spudchat Spudchat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Allright I think you pointed me in the right direction. This is the message I get now in /var/log/mail.log. It would appear that I would need to figure out how to make the server provide some authentication info to the relay or am I totally off base?

Code:
Aug 30 12:05:09 klusterphuck postfix/smtp[5800]: ED85C69C076: to=<spudchat@gmail.com>, relay=smtp.ameritech.yahoo.com[68.142.229.41], delay=1, status=bounced (host smtp.ameritech.yahoo.com[68.142.229.41] said: 530 authentication required - for help go to http://help.yahoo.com/help/us/sbc/dsl/mail/pop/pop-11.html (in reply to MAIL FROM command))
The link that they provided only talked about configuring other programs to send mail through their servers.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running Joombla CMS on Debian Sarge 3.1 with ISPConfig Hans Installation/Configuration 6 13th March 2006 18:00
Debian Sarge, ISPConfig, perfect setup followed, email can't login! Zoon Installation/Configuration 3 12th February 2006 20:58
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42
ISPConfig setup error with Debian Sarge Rocky Installation/Configuration 13 11th November 2005 00:47
Problems installing ISPConfig Debian Sarge hschel Server Operation 4 22nd August 2005 19:46


All times are GMT +2. The time now is 11:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.