Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th August 2006, 05:24
radof radof is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig DNS/IP problem

Hi,

First off, i would like to thank Falko for the excellent guides and ISPConfig.

My installation of ISPConfig went fine, however I am a little confused in creating a New Site.

From the ISP Manager I try to create a site, but I dont know what IP to give in the "IP Address" (eth0 = 192.168.1.20 OR External one ?) and whether or not to check "DNS" and "DNS-MX".

And what should be there for Co-Domains ? Can I leave the Hostname blank to have a working http://site.com.

I did a few tests and when i try to open "www.mysite.com" it waits for too long and then timesout. Sometimes It connected well but the webpage it returned was wrong "ISPConfig default page". So i thought i am confused with IP addresses and maybe some problem with Virtual Hosting.

Any help will be appreciated, Thanks.

Regards.
radof.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th August 2006, 10:47
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by radof
From the ISP Manager I try to create a site, but I dont know what IP to give in the "IP Address" (eth0 = 192.168.1.20 OR External one ?) and whether or not to check "DNS" and "DNS-MX".
If you are in a NAT enviroment (behind a router) you must use the internal IP address when you create awebsite. Do not check the create DNS and create DNS-MX checkboxes.

If you want to use your ISPConfig server as primary nameserver for your domains, you must add primary DNS records for your domains in the DNS-Manager part, using your external IP address.

Quote:
And what should be there for Co-Domains ? Can I leave the Hostname blank to have a working http://site.com.
ISPConfig adds a co-domain site.com automatically, when you create a website www.site.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th August 2006, 06:50
radof radof is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS/IP, opening site takes time.

Till, Thanks for replying.

I did what you suggested, Added my IP with no DNS, DNS-MX checked, and but now when I try to open mysite, it opens after a long while ? is there any reason for this and what would you suggest ?

Thanks very much.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th August 2006, 07:07
radof radof is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Timesout

Sometimes it even times out, after a long wait.

Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 19th August 2006, 07:38
radof radof is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default PHPMyadmin - Access

Another problem, I am having is about database access.

I created a user and checked him as "Administrator", but when I go to Tools->PhpmyAdmin, I saw that he can actually see all the databases, even ispconfigdb, He should not be able to see all databases, but only those which he has created, How can i restrict him ?

Thanks very much again.
Reply With Quote
  #6  
Old 19th August 2006, 13:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please check your router settings and your DNS records.

Quote:
Originally Posted by radof
Another problem, I am having is about database access.

I created a user and checked him as "Administrator", but when I go to Tools->PhpmyAdmin, I saw that he can actually see all the databases, even ispconfigdb, He should not be able to see all databases, but only those which he has created, How can i restrict him ?
The users you create under "User & Email" are only for email and FTP access, and I doubt that you could log in to phpMyAdmin with such a user.
When you create a database on the Options tab, you see a database username there and specify a password. With this username and password you can log in to phpMyAdmin, and you'll see only that user's database (and the test database, if it exists).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 19th August 2006, 13:34
radof radof is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS/IP, opening site takes time.

Falko, Thanks for your reply, my Database,phpmyadmin settings are now fine.

Still I cannot open my site, it takes too long and sometimes it opens after a long delay, and sometimes it timesout. As far as DNS records are concerned I dont have any, I am behind a router and i have DNS, DNS-MX checked off.

Can you please tell me what should I check with router settings or ISPConfig settings?

Kind of confused

Thanks very much.
Reply With Quote
  #8  
Old 19th August 2006, 13:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please make sure your router forwards all needed ports to your ISPConfig server (e.g. 21, 22, 25, 80, 81, 110, 143, 443).
Then check your DNS records with the dig command, e.g.
Code:
dig example.com
The DNS records should point to your router's public IP address.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" Problem with ISPConfig chipw Installation/Configuration 6 30th October 2006 09:38
Mambo And ISPconfig Link Problem rikardo Server Operation 1 9th May 2006 16:41
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
ISPConfig pop3 problem mphayesuk General 21 31st October 2005 10:53
Problem installing ISPConfig, then with MySQL... ctroyp Installation/Configuration 7 26th September 2005 16:37


All times are GMT +2. The time now is 20:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.