Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th June 2013, 19:00
register512 register512 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 'Permission denied' trying to do anything

I am running ISPConfig 3.0.5.1 on CentOS 6.4 with Apache. This is not my first ISPConfig system, nor is this the only client/site on the system. I already have a client/site/database combination running successfully on the machine, and it has been operating for a couple of months.

My problem is occurring when I create a new site for the same client, The admin panel shows that everything is good, the base directories for the site are created, and the database is operational. The base directory is at /var/www/clients/client1/web4, as I would expect. All permissions seem to be fine.

However, I need to create a directory immediately under web4. The mkdir fails with 'Permission denied'. If I try to do anything to the web4 directory, I get 'Operation not permitted'. I am running as root, the web4 directory shows ownership of root:root, the owning directory (client1) shows ownership of root:root. Following a tip in another post, I have turned off the "Make web directories immutable" switch.

Where it gets really weird, is that if I create another site, for the same client, I can do anything I want to the new 'web5' directory, just as I would expect. This is, quite frankly, driving me nuts.

Anyone got any ideas?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th June 2013, 19:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,490
Thanks: 835
Thanked 5,533 Times in 4,351 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=61787
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th June 2013, 06:33
register512 register512 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am not sure if the "chattr..." fix would have worked. I managed to solve the problem, at least for the moment, by turning off the 'SuExec' switch in the configuration of the site. I stumbled on that purely by accident, looking for anything to get the site functional.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
directory, permission denied

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix doesn't have Nolan Installation/Configuration 5 13th April 2011 06:00
SugarCRM Install on ISPConfig3 w/ SuPHP clucena Installation/Configuration 1 9th February 2010 10:29
Forbidden 403; Samba access; config of maildeamon fawkes Installation/Configuration 4 14th January 2010 19:16
ISP Config hesitation when opening web pages frankb Installation/Configuration 7 15th December 2008 14:06
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 19:26


All times are GMT +2. The time now is 07:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.