#1  
Old 11th June 2013, 18:39
sjswarts sjswarts is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Australia
Posts: 135
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 5 Posts
Question Horde 5.1 and ISPConfig 3

G'day guys,

Been using ISPConfig for quite awhile now and its very good - stable, well maintained, free, well you get my drift.

One thing however has bugged me since I've started using Horde as a Groupware. That I cannot get the Tasks to work properly.

I've previously asked for help here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=59847

I've also asked for help on the Horde mailing list, but I hit a wall:

http://pastebin.com/e8h2ZHT9

Any other logs, or what not please do not hesitate to PM or put it back here... I'm positive that I'm not the only one who has ISPConfig 3 and Horde running.
__________________
Regards,
Steven Swarts
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th June 2013, 18:57
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,788
Thanks: 821
Thanked 5,337 Times in 4,187 Posts
Default

ISPConfig applies strict settings to every directory in /var/www that s not a website, so it might be that some of your horde settings dos not get applied or that they got negated or overridden.

Try to move the apache horde config file to /etc/apache2/sites-available/, then create a symlink in /etc/apache2/sites-enabled/ to that file, the name of the symlink should be at after the sites in alhabetical order e.g. 999-horde.conf and restart apache.

This ensures that the horde config file is loaded in apache after the ispconfig.conf and ispconfig.vhost file
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 11th June 2013, 19:10
sjswarts sjswarts is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Australia
Posts: 135
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Thanks for the response Till, but no joy...

I moved it to
Code:
/etc/apache2/sites-available/horde.conf
Created a symlink

Code:
ln -s /etc/apache2/sites-available/horde.conf /etc/apache2/sites-enabled/999-horde.conf
Code:
/etc/init.d/apache2 restart
Same errors, no difference
__________________
Regards,
Steven Swarts
Reply With Quote
  #4  
Old 14th June 2013, 08:29
sjswarts sjswarts is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Australia
Posts: 135
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 5 Posts
Angry

Ok this is driving me nuts, also I paid for 6 months of priority support. I realize that its well and truly in the hard basket but I need this to be fixed.

New task creation redirects the browser to this:

https://www.swartsit.com/horde/nag/t/save

P.S.

I have tried talking with Horde, they handball it to you guys.
I have tried talking with Apache support and they just feed me mod_rewrite docs.

Is there no one who teaches by demonstration anymore? Man I hate reading, learning by trial and error is the way I do exactly that - Learn

/rant
__________________
Regards,
Steven Swarts
Reply With Quote
  #5  
Old 14th June 2013, 08:57
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,788
Thanks: 821
Thanked 5,337 Times in 4,187 Posts
Default

The horde config looks normal that you posted and it should work. Maybe you have some rewrite rules in the website www.swartsit.com which interferes with horde.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 14th June 2013, 10:03
sjswarts sjswarts is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Australia
Posts: 135
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Yeah that is possible.

This is what my /etc/apache2/conf.d has in it:

Code:
root@mail:/etc/apache2/conf.d# ll
total 28
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jun 12 00:59 .
drwxr-xr-x 7 root root 4096 Mar  5 09:39 ..
-rw-r--r-- 1 root root  237 Sep 10  2012 apache2-doc
-rw-r--r-- 1 root root  269 Sep 13  2012 charset
lrwxrwxrwx 1 root root   45 Oct 19  2012 javascript-common.conf -> /etc/javascript-common/javascript-common.conf
-rw-r--r-- 1 root root 3296 Sep 13  2012 localized-error-pages
lrwxrwxrwx 1 root root   23 Nov 29  2012 munin -> ../../munin/apache.conf
-rw-r--r-- 1 root root  143 Sep 13  2012 other-vhosts-access-log
lrwxrwxrwx 1 root root   28 Oct 20  2012 phpmyadmin.conf -> ../../phpmyadmin/apache.conf
-rw-r--r-- 1 root root 1424 Sep 13  2012 security
I think the only ones I've changed are:

phpmyadmin.conf - http://pastebin.com/UWn6bVdF

munin -http://pastebin.com/Gf268Z6L

Otherwise I have these settings in my ISPConfig panel under website swartsit.com

http://www.swartsit.com/blog/?attachment_id=188

vhost is - http://pastebin.com/X7vWji2m
__________________
Regards,
Steven Swarts

Last edited by sjswarts; 14th June 2013 at 10:04. Reason: image didn't show
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
apache, error, horde, ispconfig, nag

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vhost.conf.master does not generate any virtual host ollea Installation/Configuration 24 23rd April 2012 14:12
All files gone after changing quota to 0 spynode General 17 19th January 2012 14:41
ISPConfig 3.0.0.8 RC1 released till General 92 22nd February 2010 09:52
Ftp problems timeout reny2000 General 6 23rd December 2009 11:09
CentOS 5.1 Server Setup: LAMP, Email, DNS, FTP, ISPConfig (a.k.a. The Perfect Server) Derekman9 HOWTO-Related Questions 1 15th October 2008 13:35


All times are GMT +2. The time now is 16:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.