#1  
Old 9th August 2006, 00:06
misterm misterm is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 504
Thanks: 12
Thanked 7 Times in 6 Posts
Post ISPConfig support archlinux

Hello with all, I would like to have myself, what is necessary to change so that I make a test of installation on the distribution of the archlinux, because I have an error..

Quote:
ERROR: Ihr Betriebssystem wird nicht untersttzt! / Your operating system is not supported! / Votre systeme d'exploitation n'est pas support�
I have to add this in the file dist.txt

Quote:
dist_init_scripts=/etc/rc.d ## # ArchLinux072
dist_runlevel=/etc ## # ArchLinux072
dist_smrsh= ## # ArchLinux072
dist_shells=/etc/shells ## # ArchLinux072
dist_http_user=httpd ## # ArchLinux072
dist_http_group=httpd ## # ArchLinux072
dist_bind_init_script=named ## # ArchLinux072
dist_bind_user=named ## # ArchLinux072
dist_bind_group=named ## # ArchLinux072
dist_bind_conf=/etc/cond.d/named ## # ArchLinux072
dist_bind_dir=/var/named ## # ArchLinux072
dist_bind_pidfile=/var/run/named/named.pid ## # ArchLinux072
dist_bind_hintfile=chaos.hint ## # ArchLinux072
dist_bind_localfile=127.in-addr.arpa ## # ArchLinux072
dist_passwd=/etc/passwd ## # ArchLinux072
dist_shadow=/etc/shadow ## # ArchLinux072
dist_group=/etc/group ## # ArchLinux072
dist_cron_daemon=crond ## # ArchLinux072
dist_cron_tab=/usr/bin/crontab ## # ArchLinux072
dist_mysql_group=mysql ## # ArchLinux072
dist_httpd_daemon=httpd ## #ArchLinux072
Can you say to me what I must make so that that functions....
Yours sincerely
MM
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th August 2006, 09:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,647
Thanks: 794
Thanked 5,002 Times in 3,911 Posts
Default

Have a look at the setup2 script, you will have to add a section there to detect archlinux.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th August 2006, 12:00
misterm misterm is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 504
Thanks: 12
Thanked 7 Times in 6 Posts
Lightbulb Error setup

hello till, I have an error, is I would like to ask to you whether config has is good to me...

Config setup1

Quote:
if [ -f /etc/arch-release ] && [ ! -h /etc/arch-release ]; then
version=`cat /etc/arch-release`
echo $version | grep \\. &> /dev/null
if [ $? != 0 ]; then
version=`echo $version.0`
fi
distversion=`echo Archlinux $version`
echo $distversion
distvers=Archlinux${version//./}
echo dist=$distvers '##' > dist.info.tmp
grep -i $distvers dist.txt >> dist.info.tmp
cp -f dist.info.tmp dist.info
VAR1=`cat dist.info.tmp | cut -f1 -d=`
for var1 in $VAR1
do
echo export $var1 >> dist.info.ende
done
cat dist.info.ende >> dist.info.tmp
rm -f dist.info.ende
fi
Error setup1

Quote:
./setup
Archlinux Arch Linux 0.7.2 (Gimmick)
grep: Linux: No such file or directory
grep: 072: No such file or directory
grep: (Gimmick): No such file or directory
ERROR: Ihr Betriebssystem wird nicht untersttzt! / Your operating system is not supported! / Votre systeme d'exploitation n'est pas support�
Config arch-release

Quote:
Arch Linux 0.7.2 (Gimmick)
Well with you, is thank you, you know the archlinux...

MM
Reply With Quote
  #4  
Old 10th August 2006, 17:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

I think you should try

Code:
version=`cat /etc/arch-release | cut -f3 -d' '`
instead of

Code:
version=`cat /etc/arch-release`
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 11th August 2006, 11:47
misterm misterm is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 504
Thanks: 12
Thanked 7 Times in 6 Posts
Lightbulb Error Error

Hello falko

Listen, your solution, does not function....

Always the same error...

Well with you

MM
Reply With Quote
  #6  
Old 12th August 2006, 17:56
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Then you have to do some debugging...
Try to find out the values of the variables in the script by putting some echo statements into it, e.g.

Code:
echo $distvers
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does ISPConfig Support Multiserver asyadiqin Installation/Configuration 5 13th September 2006 08:51
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! asyadiqin Installation/Configuration 19 7th August 2006 17:49
Problem with BIND and ISPConfigs's DNS Manager Nejko Installation/Configuration 66 22nd April 2006 20:47
setup fails on debian 3.1 dtrumbower Installation/Configuration 7 7th March 2006 13:42
ISPConfig Failure on SuSe 9.3 gimhan90 Installation/Configuration 13 2nd February 2006 10:29


All times are GMT +2. The time now is 21:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.