Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th November 2012, 15:33
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Problem running systemctl start php-fpm.service

Hi all,

I'm following;
The Perfect Server - OpenSUSE 12.2 x86_64 (Apache2, Dovecot, ISPConfig 3)
http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-3-p4

building the server on a VM of KVM

Host - Fedora 17 64bit
VM - OpenSuse 12.2 64bit
KVM

There is NOT much problem until coming to;

10.1 PHP-FPM
===========
Next create the system startup links for php-fpm and start it:

# systemctl enable php-fpm.service
Code:
php-fpm.service is not a native service, redirecting to /sbin/chkconfig.
Executing /sbin/chkconfig php-fpm on
# systemctl start php-fpm.service
Code:
Job failed. See system journal and 'systemctl status' for details.
# tail /var/log/messages
Code:
Nov 25 21:46:44 server1 systemd[1]: php-fpm.service: control process exited, code=exited status=7
Nov 25 21:46:44 server1 systemd[1]: Unit php-fpm.service entered failed state.
Nov 25 21:57:02 server1 systemd[1]: Reloading.
Nov 25 21:58:25 server1 php-fpm[11173]: Starting php-fpm[25-Nov-2012 21:58:25] ERROR: failed to open error_log (/usr/var/log/php-fpm.log): No such file or directory (2)
Nov 25 21:58:25 server1 php-fpm[11173]: [25-Nov-2012 21:58:25] ERROR: failed to post process the configuration
Nov 25 21:58:25 server1 php-fpm[11173]: [25-Nov-2012 21:58:25] ERROR: FPM initialization failed
Nov 25 21:58:25 server1 startproc: startproc:  exit status of parent of /usr/sbin/php-fpm: 78
Nov 25 21:58:25 server1 php-fpm[11173]: ..failed
Nov 25 21:58:25 server1 systemd[1]: php-fpm.service: control process exited, code=exited status=7
Nov 25 21:58:25 server1 systemd[1]: Unit php-fpm.service entered failed state
Please help. TIA

B.R.
satimis
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th November 2012, 14:13
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Problem solved

I forgot deleting ";" (semi-colon) at the beginning of the line. on /etc/php5/fpm/php-fpm.conf

Code:
;error_log = /var/log/php-fpm.log
server1:~ # systemctl enable php-fpm.service
Code:
php-fpm.service is not a native service, redirecting to /sbin/chkconfig.
Executing /sbin/chkconfig php-fpm on
server1:~ # systemctl start php-fpm.service
no complaint

Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 26th November 2012, 14:17
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Problem solved

duplicate

deleted
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.3.3 fresh instalation - email tab is empty artur_gib Installation/Configuration 14 28th January 2014 19:02
Apache not restart after change php mode wiss Installation/Configuration 15 3rd November 2010 15:43
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 22:41
Really Simple DNS Question andysm849 Server Operation 4 20th October 2008 23:32


All times are GMT +2. The time now is 04:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.