Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th July 2006, 12:35
shiidii shiidii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Is ISPconfig not creating the right A Records for me?

Hi,
I'm running an Ubuntu Dapper server, and I've spent a lot of time trying to figure out the MX records.
In ispconfig, I have set the folowing settings in the DNSmanager

Code:
  A
  IP-Adresse  	  Hostname 
  203.30.71.26  	  www 
  203.30.71.26  	  mailserver 

  CNAME

  MX 
  Mailserver  	  Hostname 
  mailserver.aaa-paints.com
Then I run it through pingability and get this error
http://pingability.com/zoneinfo.jsp?...aaa-paints.com
"The MX record value 'mailserver.aaa-paints.com' does not have an IP Address (A) record. You should add one."
Where would I go to manually check to see if the A record has been made?
I checked the configurations in the bind directory and the A records correctly give mailserver the right IP.

Edit - I swore I made this thread in the ISP config forum..

Last edited by shiidii; 7th January 2007 at 10:23.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th July 2006, 13:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

This tutorial: http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy shows how to create DNS records in ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th July 2006, 14:54
shiidii shiidii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply. I didn't set up my own NS, I am using Godaddy's NS to point to my IP as I don't have two IPs to do this, just one. Is this the problem?

Or is it because I changed Godaddy's MX records to point to my mx record about 30 hours ago. would you recommend I wait another 12 hours to see if that is the problem?
Reply With Quote
  #4  
Old 30th July 2006, 16:08
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

You can take a look at www.dnsstuff.com and check the SOA for your zone's TTL.
Reply With Quote
  #5  
Old 31st July 2006, 15:56
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by shiidii
Thanks for the reply. I didn't set up my own NS, I am using Godaddy's NS to point to my IP as I don't have two IPs to do this, just one.
If you use external DNS servers for your domain, then it doesn't make sense to create DNS records for that domain in ISPConfig (because your ISPConfig server is not authoritative for your domain).

Your MX record looks ok now, but you don't have an A record for dna-paints.com. I think it's a good idea to change that.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
ISPCONFIG records not deleted... gilas Installation/Configuration 1 7th July 2006 14:48
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
Problem with the apache (I can't start ist) M.Behrens Installation/Configuration 11 31st March 2006 10:48
ISPConfig stopped creating users, sites... Traxus Installation/Configuration 4 9th February 2006 10:00


All times are GMT +2. The time now is 10:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.