Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th July 2012, 01:12
Zander1983 Zander1983 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default apache cannot write to the data folder

Hi
Im migrating my site over to a new server. My new setup is identical to old - ubuntu 11.4 with LAMP and ispconfig3.

Im using a php framework called elgg. I've created a data folder in /var/www/clients/client0/web4/ and copied in all my images from old server. Apache can view these images but I cannot upload to the new data folder.

I have given the data folder permission of 777. I have also made apache the owner by running chown www-data data/

But still, I cannot write to the folder. Any ideas?
Thanks
Mark
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th July 2012, 01:41
Zander1983 Zander1983 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have finally solved this by making web4 the owner of data folder and client0 the group owner of data folder. dont know why it didnt work by making www-data the owner...
Reply With Quote
  #3  
Old 18th July 2012, 10:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Each website has its own user and group to protect websites against each other, so every folder that shall be writable by a website has to be owned by the user and group of the website and not www-data.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mail queue - mail not sending not receiving Amorphous Installation/Configuration 2 24th January 2012 23:55
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail -Ubuntu 8.04 c4rdinal HOWTO-Related Questions 112 23rd August 2011 10:49
problems with suexec gobokster Installation/Configuration 7 7th May 2009 13:33
MaxClients set to appropriate level, but ISPconfig is crashing from it (I think) bpmee Server Operation 6 11th January 2007 19:29
Apache not adding domains adamluz Server Operation 3 16th August 2005 20:20


All times are GMT +2. The time now is 17:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.