Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th May 2012, 00:58
AklBlue AklBlue is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Email login not working - ISPConfig 3 + Ubuntu 10.04 perfect server

Followed the instructions to set up Ubuntu 10.04 perfect server, everything seems to work fine except I cannot logon to my email accounts in either Squirellmail or other IMAP clients.. error is always: Unknown user or password incorrect.

Virual website domains get setup and work fine, so I'm assuming its not ISPConfig, or the database. ISPConfig sets up the mailbox account correctly in MYSQL, the mailbox directory is setup in /var/vmail/virtualdomain.com/user..

The new user gets the welcome email message (I can use Webmin to read it).

I'm thinking that the problem is authentication configuration for one of the email servers, but don't know where to start troubleshooting.

If anyone can help or point me in the right direction that would be greatly appreciated.?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th May 2012, 06:59
m4l41k4t m4l41k4t is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 32
Thanks: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also experienced similar problems.
I'm using ISPConfig 3.0.4.5 by following the tutorial in "http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-12.04-lts-nginx-bind-dovecot-ispconfig-3-p6".
Problems that I found are:
A. login from webmai (squirrelmail) with success but when the user testing@example.com login with user testing can not be with the error "Unknown user or password incorrect."
2. When logged in and test testing@example.com testing1@example.com send to be delivered into the inbox but not testing1@example.com.
3. I beg his help for the solution to these problems.

Note : I use ubuntu 12:04, following the results mail.log.
May 18 00:51:21 andre dovecot: imap-login: Aborted login (auth failed, 1 attempts): user=<testing>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured

May 18 00:52:43 andre dovecot: imap-login: Login: user=<testing@andre.net>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=3045, secured
May 18 00:52:43 andre dovecot: imap(testing@andre.net): Disconnected: Logged out bytes=117/1401
May 18 00:52:43 andre postfix/qmgr[32474]: 3193D1BC1267: from=<testing@andre.net>, size=1051, nrcpt=1 (queue active)
May 18 00:52:43 andre postfix/trivial-rewrite[3034]: warning: do not list domain testing@andre.net in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
May 18 00:52:43 andre postfix/smtpd[3043]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
May 18 00:52:43 andre amavis[22581]: (22581-05) Passed CLEAN, LOCAL [127.0.0.1] [127.0.0.1] <testing@andre.net> -> <testing1@andre.net>, Message-ID: <6e37594bd03c4a98a9ecd83b7de52ee6.squirrel@_>, mail_id: koFCFIigo-gf, Hits: -, size: 679, queued_as: 3193D1BC1267, 229 ms
May 18 00:52:43 andre postfix/smtp[3039]: EA7831BC1278: to=<testing1@andre.net>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.35, delays=0.08/0.04/0.01/0.23, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 3193D1BC1267)
May 18 00:52:43 andre postfix/qmgr[32474]: EA7831BC1278: removed
May 18 00:52:43 andre postfix/local[3046]: 3193D1BC1267: to=<testing1@andre.net>, relay=local, delay=0.14, delays=0.06/0.04/0/0.04, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "testing1")
May 18 00:52:43 andre postfix/cleanup[3038]: 5351C1BC127B: message-id=<20120518045243.5351C1BC127B@andre.net>
May 18 00:52:43 andre postfix/qmgr[32474]: 5351C1BC127B: from=<>, size=2841, nrcpt=1 (queue active)
May 18 00:52:43 andre postfix/bounce[3047]: 3193D1BC1267: sender non-delivery notification: 5351C1BC127B
May 18 00:52:43 andre postfix/trivial-rewrite[3034]: warning: do not list domain andre.net in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
May 18 00:52:43 andre postfix/qmgr[32474]: 3193D1BC1267: removed
May 18 00:52:43 andre postfix/local[3046]: 5351C1BC127B: to=<testing@andre.net>, relay=local, delay=0.08, delays=0.04/0/0/0.04, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "testing")
May 18 00:52:43 andre postfix/qmgr[32474]: 5351C1BC127B: removed
Reply With Quote
  #3  
Old 18th May 2012, 14:37
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

@AKLBlue: Please post the exact error messages that you get in the mail.log.

@ma...; Your problem is different as you can login to your mail accounts according to the log. Your problem is that you used a wrong hostname for the server. The server hostname may never be identical to a domain name that you want to use for email. Open the postfix main.cf file and /etc/mailname file and replace yourdomain.tld with a subdomain like mail.yourdomain.tld and then restart postfix.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
m4l41k4t (19th May 2012)
  #4  
Old 19th May 2012, 02:41
AklBlue AklBlue is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

[QUOTE=till;279261]@AKLBlue: Please post the exact error messages that you get in the mail.log.

Rebooted server and loaded Squirellmail... here's the mail.log output.

May 19 12:35:54 AKServer authdaemond: modules="(none)", daemons=0
May 19 12:35:54 AKServer authdaemond: Configuration error - missing 'daemons' setting, using 1
May 19 12:35:56 AKServer postfix/master[1915]: daemon started -- version 2.7.0, configuration /etc/postfix
May 19 12:36:17 AKServer imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 19 12:36:17 AKServer imapd: LOGIN FAILED, user=info@mytestdomain.co.nz, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 19 12:36:22 AKServer imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=56, sent=332
Reply With Quote
  #5  
Old 19th May 2012, 10:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

[QUOTE=AklBlue;279324]
Quote:
Originally Posted by till View Post
@AKLBlue: Please post the exact error messages that you get in the mail.log.

Rebooted server and loaded Squirellmail... here's the mail.log output.

May 19 12:35:54 AKServer authdaemond: modules="(none)", daemons=0
May 19 12:35:54 AKServer authdaemond: Configuration error - missing 'daemons' setting, using 1
May 19 12:35:56 AKServer postfix/master[1915]: daemon started -- version 2.7.0, configuration /etc/postfix
May 19 12:36:17 AKServer imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 19 12:36:17 AKServer imapd: LOGIN FAILED, user=info@mytestdomain.co.nz, ip=[::ffff:127.0.0.1]
May 19 12:36:22 AKServer imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=56, sent=332
Can you post your /etc/courier/authdaemonrc file?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 20th May 2012, 03:26
AklBlue AklBlue is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

[QUOTE=falko;279332]
Quote:
Originally Posted by AklBlue View Post
Can you post your /etc/courier/authdaemonrc file?
Looks like the problem was that courier wasn't using mysql for authentication.. I googled a bit and made a change to the file. Login now works thanks. This is my updated /etc/courier/authdaemonrc file.


--------------------------------
##VERSION: $Id: authdaemonrc.in,v 1.13 2005/10/05 00:07:32 mrsam Exp $
##NAME: authmodulelist:2
authmodulelist="authmysql"
##NAME: authmodulelistorig:3
authmodulelistorig="authuserdb authpam authpgsql authldap authmysql authcustom authpipe"
##NAME: daemons:0
daemons=5
##NAME: authdaemonvar:2
authdaemonvar=/var/run/courier/authdaemon
##NAME: DEBUG_LOGIN:0
DEBUG_LOGIN=0
##NAME: DEFAULTOPTIONS:0
DEFAULTOPTIONS=""
##NAME: LOGGEROPTS:0
LOGGEROPTS=""
##NAME: LDAP_TLS_OPTIONS:0
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AklBlue For This Useful Post:
falko (21st May 2012)
  #7  
Old 19th May 2012, 03:05
m4l41k4t m4l41k4t is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 32
Thanks: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh I apologize if my post the wrong place.
@ till: I've tried to replace both my hostname in the file "/ etc / postfix / main.cf and in the file / etc / mailname to mail.andre.net" and then restart postfix and restart the machine but still same thing happened and there is the new error appears.

The following results of tail-f / var / log / mail.log:

May 18 20:52:47 mail postfix/trivial-rewrite[2308]: warning: do not list domain andre.net in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
May 18 20:52:47 mail postfix/trivial-rewrite[2308]: warning: do not list domain andre.net in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
May 18 20:52:47 mail postfix/smtpd[2327]: 70A4C1BC12BA: client=localhost[127.0.0.1]
May 18 20:52:47 mail postfix/cleanup[2317]: 70A4C1BC12BA: message-id=<7b68af8d740d46bbe8ab826e9bf98508.squirrel@_>
May 18 20:52:47 mail postfix/qmgr[1974]: 70A4C1BC12BA: from=<testing@andre.net>, size=1124, nrcpt=1 (queue active)
May 18 20:52:47 mail postfix/trivial-rewrite[2308]: warning: do not list domain andre.net in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
May 18 20:52:47 mail amavis[1626]: (01626-01) Passed CLEAN, LOCAL [127.0.0.1] [127.0.0.1] <testing@andre.net> -> <testing1@andre.net>, Message-ID: <7b68af8d740d46bbe8ab826e9bf98508.squirrel@_>, mail_id: NmyN3iGNrzph, Hits: -0.62, size: 680, queued_as: 70A4C1BC12BA, 4006 ms
May 18 20:52:47 mail postfix/smtp[2318]: 554E21BC129E: to=<testing1@andre.net>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=4.2, delays=0.17/0.05/0.01/4, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 70A4C1BC12BA)
May 18 20:52:47 mail postfix/qmgr[1974]: 554E21BC129E: removed
May 18 20:52:47 mail postfix/local[2328]: 70A4C1BC12BA: to=<testing1@andre.net>, relay=local, delay=0.16, delays=0.04/0.05/0/0.07, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "testing1")
May 18 20:52:47 mail postfix/cleanup[2317]: 974881BC12BC: message-id=<20120519005247.974881BC12BC@mail.andre.net>
May 18 20:52:47 mail postfix/qmgr[1974]: 974881BC12BC: from=<>, size=2961, nrcpt=1 (queue active)
May 18 20:52:47 mail postfix/bounce[2329]: 70A4C1BC12BA: sender non-delivery notification: 974881BC12BC
May 18 20:52:47 mail postfix/trivial-rewrite[2308]: warning: do not list domain andre.net in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
May 18 20:52:47 mail postfix/qmgr[1974]: 70A4C1BC12BA: removed
May 18 20:52:47 mail postfix/local[2328]: 974881BC12BC: to=<testing@andre.net>, relay=local, delay=0.08, delays=0.04/0.01/0/0.04, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "testing")
May 18 20:52:47 mail postfix/qmgr[1974]: 974881BC12BC: removed
Reply With Quote
  #8  
Old 19th May 2012, 10:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by m4l41k4t View Post
May 18 20:52:47 mail postfix/trivial-rewrite[2308]: warning: do not list domain andre.net in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
http://www.howtoforge.com/postfix-do...ailbox_domains
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
m4l41k4t (19th May 2012)
  #9  
Old 19th May 2012, 14:37
m4l41k4t m4l41k4t is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 32
Thanks: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post

Thanks a lot Falco my problem have finished with the solutions you provide.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian 5 Ajax error + network interface always shutting down ev0css Installation/Configuration 3 5th June 2010 12:58
ISPConfig 3 Send/Receive mail not working. Acidut General 6 4th April 2010 11:24
squirrelmail and postfix witoszek General 12 1st December 2009 18:07
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16


All times are GMT +2. The time now is 22:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.