#1  
Old 27th April 2012, 19:40
ihsir ihsir is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 10
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default How to set DNS/NS correctly?

Firstly, this is for a personal website. This is the first time that I've set up a server and am trying to host a site myself.
All router settings seems fine:
  • I'm able to access ISPConfig via port 8080 (both inside and outside the network).
  • I'm able to SSH into the server using PuTTY (both inside and outside the network).
  • I'm able to access SquirrelMail inside the network.

In ISPConfig, I have created the Client/Domain/Website/FTP user.

The Problem:
I'm not able to FTP into the server with Filezilla or see any of the default index.html pages when I enter the domain name. I figure that it's probably the settings/configuration I have set in GoDaddy and DNSExit.

In GoDaddy, I've set the 4 nameservers pointing to DNSExit:
NS1.DNSEXIT.COM
NS2.DNSEXIT.COM
NS3.DNSEXIT.COM
NS4.DNSEXIT.COM

In DNSExit I have the hostname pointing to the home router's IP Address.

Based on what I know so far, it seems like everything is pointing correctly, so I'm stumped and do not understand why I'm not able to access the site or FTP to the site.

Does anyone have any pointers, guidance, or suggestions?

Thanks,
--Rishi
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th April 2012, 19:57
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 38
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

Hello,

Usually with an A record pointing to your IP should work.
Check port 80 and 21 tcp in your router and server.
Also try to check if apache y pure-ftp are running. You can check this with:

Code:
netstat -tlpen
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to pititis For This Useful Post:
ihsir (21st June 2012)
  #3  
Old 27th April 2012, 20:13
ihsir ihsir is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 10
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thank you pititis for your quick reply!

I'm not sure of a few things: how to check port 80 and 21 in the router/server and what am I checking for?
Hehehe, the same goes for checking apache and pure-ftp.

I tried restarting apache2:
Code:
root@ubuntu:/# /etc/init.d/apache2 restart
Syntax error on line 6 of /etc/apache2/conf.d/squirrelmail.conf:
AddType requires at least two arguments, a mime type followed by one or more file extensions
Action 'configtest' failed.
The Apache error log may have more information.
   ...fail!
I then tried restarting pure-ftpd:
Code:
root@ubuntu:/# /etc/init.d/pure-ftpd-mysql restart
Restarting ftp server: Running: /usr/sbin/pure-ftpd-mysql-virtualchroot -l mysql:/etc/pure-ftpd/db/mysql.conf -l pam -H -Y 1 -E -8 UTF-8 -b -O clf:/var/log/pure-ftpd/transfer.log -D -A -u 1000 -B
Based on this netstat output, I think they're running:
Code:
root@ubuntu:/# netstat -tlpen
Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       User       Inode       PID/Program name
tcp        0      0 0.0.0.0:8080            0.0.0.0:*               LISTEN      0          10922       1937/apache2
tcp        0      0 0.0.0.0:80              0.0.0.0:*               LISTEN      0          10914       1937/apache2
tcp        0      0 0.0.0.0:8081            0.0.0.0:*               LISTEN      0          10918       1937/apache2
tcp        0      0 0.0.0.0:21              0.0.0.0:*               LISTEN      0          1863385     23369/pure-ftpd (SE
tcp        0      0 192.168.1.164:53        0.0.0.0:*               LISTEN      108        8750        960/named
tcp        0      0 127.0.0.1:53            0.0.0.0:*               LISTEN      108        8748        960/named
tcp        0      0 0.0.0.0:25              0.0.0.0:*               LISTEN      0          1009702     18836/master
tcp        0      0 127.0.0.1:953           0.0.0.0:*               LISTEN      108        8753        960/named
tcp        0      0 0.0.0.0:443             0.0.0.0:*               LISTEN      0          10916       1937/apache2
tcp        0      0 127.0.0.1:10024         0.0.0.0:*               LISTEN      107        8987        1105/amavisd (maste
tcp        0      0 127.0.0.1:10025         0.0.0.0:*               LISTEN      0          1009488     18836/master
tcp        0      0 0.0.0.0:3306            0.0.0.0:*               LISTEN      104        1676896     22524/mysqld
tcp        0      0 0.0.0.0:10122           0.0.0.0:*               LISTEN      0          8535        816/sshd
tcp6       0      0 :::21                   :::*                    LISTEN      0          1863387     23369/pure-ftpd (SE
tcp6       0      0 :::53                   :::*                    LISTEN      108        8743        960/named
tcp6       0      0 ::1:953                 :::*                    LISTEN      108        8754        960/named
tcp6       0      0 :::993                  :::*                    LISTEN      0          9518        1681/couriertcpd
tcp6       0      0 :::995                  :::*                    LISTEN      0          10606       1731/couriertcpd
tcp6       0      0 :::22                   :::*                    LISTEN      0          8537        816/sshd
tcp6       0      0 :::110                  :::*                    LISTEN      0          9527        1703/couriertcpd
tcp6       0      0 :::143                  :::*                    LISTEN      0          9514        1653/couriertcpd
So, does this look correct?
Reply With Quote
  #4  
Old 29th April 2012, 00:41
ihsir ihsir is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 10
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

After a lot of help from pititis, here are the steps taken to solve the problem:

I followed instructions from http://www.howtoforge.com/forums/arc...p/t-52226.html and http://www.faqforge.com/linux/contro...-ubuntu-linux/. I opened the ports in the router, added the port range to the firewall in IPConfig (System > Firewall), enabled the PassivePortRange on the server (using the links above) and it seems that I can access everything now!

Also, in Filezilla, I was setting the port to 22 (like how I did for SSH with PuTTY). This was incorrect -- it needed to be blank and set to normal FTP with explicit TLS.

Many thanks HowToForge and Many many thanks pititis!
Reply With Quote
  #5  
Old 30th April 2012, 14:43
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 38
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

Glad to help you!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to pititis For This Useful Post:
ihsir (21st June 2012)
  #6  
Old 21st June 2012, 19:14
ihsir ihsir is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 10
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default FTP not working again...

After shutting off the computer for a little over a week, I'm again having some issues with FTP'ing into the machine from Filezilla.

Code:
Status:	Resolving address of site.domainName
Status:	Connecting to ipAddressOfMachine:21...
Status:	Connection established, waiting for welcome message...
Response:	220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
Response:	220-You are user number 1 of 50 allowed.
Response:	220-Local time is now 13:07. Server port: 21.
Response:	220-This is a private system - No anonymous login
Response:	220-IPv6 connections are also welcome on this server.
Response:	220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
Command:	AUTH TLS
Response:	234 AUTH TLS OK.
Status:	Initializing TLS...
Error:	Could not connect to server
My Filezilla settings:
Host: site.domainName
Port: empty
Protocol: FTP - File Transfer Protocol
Encryption: Require explicit FTP over TLS
Logon Type: Normal
User: userName
Password: password

Under the Advanced type, I've tried setting the OS to both Autodetect and to Unix.

How to tell what is wrong, and how to go about fixing it?

Thanks!
--Rishi
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dns, ftp, ipconfig 3, nameserver, ubuntu 11.04

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
centos-5.x-samba-domain-controller-with-ldap-backend jmangan HOWTO-Related Questions 1 21st April 2011 10:39
Apache LoadBalanced, Ldirector. eterzella HOWTO-Related Questions 6 7th February 2009 15:43
Set Operations in Unix Shell pkrumins Programming/Scripts 1 5th December 2008 00:23
Advice on how to setup Lintrack As A LAN Gateway And An OpenVPN Bridge eddiequek HOWTO-Related Questions 0 12th July 2007 10:38
newbie ububtu 6.0.6 error PHP binary line 816 davidsky73 Installation/Configuration 8 17th September 2006 11:51


All times are GMT +2. The time now is 05:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.