#1  
Old 16th April 2012, 15:51
cyprus cyprus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mail and FTP doesn´t work

Hello,
I try to get ISPConfig 3 to run. But I stumble over E-Mail and FTP

My config is: Debian Squeeze, Nginx, MySQL 5.5, Pureftp Bind Postfix & Dovecot
I used the Perfect Server tut and everything seems to be fine. The setup of IspConfig3 worked like a charm everything is up and seems to run, but I can´t connect via FTP. Filezilla gives me this message:
Quote:
Status: Verbinde mit 176.x.xx.xxx:21...
Status: Verbindung hergestellt, warte auf Willkommensnachricht...
Antwort: 220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
Antwort: 220-You are user number 1 of 50 allowed.
Antwort: 220-Local time is now 14:34. Server port: 21.
Antwort: 220-This is a private system - No anonymous login
Antwort: 220-IPv6 connections are also welcome on this server.
Antwort: 220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
Befehl: USER 1234org_1234ftp
Antwort: 331 User 1234org_1234ftp OK. Password required
Befehl: PASS *********
Antwort: 530 Login authentication failed
Fehler: Kritischer Fehler
Fehler: Herstellen der Verbindung zum Server fehlgeschlagen
I turned VERBOSE on and got this message:
Quote:
Apr 14 08:16:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2796]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:17:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2841]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:17:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2840]: (root) CMD ( cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Apr 14 08:18:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2850]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:19:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2860]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:20:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2879]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:20:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2880]: (getmail) CMD (/usr/local/bin/run-getmail.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:20:01 squeeze pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Apr 14 08:20:01 squeeze pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Apr 14 08:20:01 squeeze dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Apr 14 08:20:01 squeeze dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Apr 14 08:20:01 squeeze postfix/smtpd[2908]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:20:01 squeeze postfix/smtpd[2908]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:20:01 squeeze postfix/smtpd[2908]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:21:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2959]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:22:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[3003]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
root@squeeze:~# rm -f /etc/pure-ftpd/conf/VerboseLog
root@squeeze:~# /etc/init.d/pure-ftpd-mysql restart
Restarting ftp server:
Running: /usr/sbin/pure-ftpd-mysql-virtualchroot -l mysql:/etc/pure-ftpd/db/mysql.conf -l pam -H -E -b -8 UTF-8 -D -A -O clf:/var/log/pure-ftpd/transfer.log -u 1000 -B

And the log for the mail gives me this info:
Quote:
Apr 14 08:10:02 squeeze dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Apr 14 08:10:02 squeeze postfix/smtpd[2602]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:10:02 squeeze postfix/smtpd[2602]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:10:02 squeeze postfix/smtpd[2602]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:11:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2647]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:12:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2698]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:13:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2706]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:14:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2714]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:15:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2723]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:15:01 squeeze /USR/SBIN/CRON[2724]: (getmail) CMD (/usr/local/bin/run-getmail.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
Apr 14 08:15:01 squeeze pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] New connection from 127.0.0.1
Apr 14 08:15:01 squeeze pure-ftpd: (?@127.0.0.1) [INFO] Logout.
Apr 14 08:15:01 squeeze dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Apr 14 08:15:01 squeeze dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Apr 14 08:15:01 squeeze postfix/smtpd[2753]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:15:01 squeeze postfix/smtpd[2753]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Apr 14 08:15:01 squeeze postfix/smtpd[2753]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
After searching the web for a week. Reading every single post about such issues I ran out of ideas and need help.

Thank you in advance
Cyprus
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th April 2012, 16:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,022
Thanks: 840
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
Default

Please check that you used the full ftp username incl. prefix as it gets displayed in the FTP user list in ispconfig (not the details page).

If thats ok, check if the mysql username and password that you find in the pure-ftpd sql config gile are correct (e.g. by entering them into phpmyadmin).

Then check if the ftp user directory exists ( /var/www/yourdomain.tld/ ).
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th April 2012, 01:49
cyprus cyprus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanx for your reply.
I checked the name before cause this seems to be a common mistake. And the user name is prefix and user so it seems to be okay.

The path is /var/www/clients/client1/web1 but there are symlinks in var/www with the domains to the clients

The heck after the installation of squirrelmail I can´t phpmyadmin https://domain.tls:8080/phpmyadmin and all equvalants don´t work

Good night

Cyprus
Reply With Quote
  #4  
Old 17th April 2012, 05:28
deskartez deskartez is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Pure-FTP needs additional setup for ISPconfig3

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please check that you used the full ftp username incl. prefix as it gets displayed in the FTP user list in ispconfig (not the details page).

If thats ok, check if the mysql username and password that you find in the pure-ftpd sql config gile are correct (e.g. by entering them into phpmyadmin).

Then check if the ftp user directory exists ( /var/www/yourdomain.tld/ ).
I also followed the tutorial for ISPconfig3 and read the manual, but could not get ftp to work. Pure-FTP works on my system after following the following howtoforge tutorial http://www.howtoforge.com/virtual-ho...-centos-6.2-p2.

I can login to a newly created ftp account with filezilla or from the commandline with no problems.

I think that maybe pure-ftp's mysql config file needs to be setup to use the ftp-users table from dbispconfig (ispconfig's mysql database). Also the user and group ID's for pure-ftp maybe should be set to ispconfig.

I checked the ftp_users table in dbispconfig and it has an entry added for an ftp user associated with a client and webpage. The website directories are created by ispconfig and the ispconfig ftpuser is setup with www/cleints/cleint1... however when logging on using ftp credentials created through ispconfig nothing works. Manually creating pure-ftp credentials without the use of ispconfig is a pain in the arsch but it works. I check that database table's data and it is populated and works for logging in. hmmm i'm thinking that i might change the pureftp_mysql.conf file to read from the dbispconfig database ..what the heck

Last edited by deskartez; 17th April 2012 at 05:42.
Reply With Quote
  #5  
Old 17th April 2012, 13:08
cyprus cyprus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay I fooled myself.
After the reaktivation of phpmyadmin by deleting the squirrelmail part in the nginx vhost configuration. I logged in as ispconfig and saw a different username for the ftp login and that worked. Sorry for beeing so stupid, and bother you with such stuff.

But the email problem is still alive. Are there any suggestion what to check. I read the topic about pam problems but I have to admit not to understand what to do.

Thanx in advance

Cyprus
Reply With Quote
  #6  
Old 17th April 2012, 13:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,022
Thanks: 840
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
Default

You use a dovecot setup and email users are authenticated by dovecot. PAM is not involved at all, so if you read something about PAM, then this is nothing that applies to your server.

Are you sure that you used the full email address as suername and not just the part in front of the @ to authenticate the mail user? Some applications like thunderbird are a bit buggy as they strip the part after the @ whebn you create a email account and ypu have to set the full email address as username again after setting up the account.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 17th April 2012, 13:42
cyprus cyprus is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

PAM was just an idea to tear the problem into smaller pieces.
Maybe I should describe the problem as plain as it is.
If I setup an email user I get an Message from ISPCONFIG which tell me the useracount is ready for use.
I don´t use the Mailbox I send the emails as cc to an existing gmail account.
If I do so I get an reply to the sending account.

Quote:
Hi. This is the qmail-send program at mailout-de.gmx.net.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<team@orx.org>:
Sorry,_I_wasn't_able_to_establish_an_SMTP_connecti on._(#4.4.1)/I'm_not_going_to_try_again;_this_message_has_been_ in_the_queue_too_long./

--- Below this line is a copy of the message.

Return-Path: <xxxxx@gmx.de>
Received: (qmail invoked by alias); 13 Apr 2012 10:26:06 -0000
Received: from ch4567810156.9.15.univie.teleweb.at (EHLO C-MacBook-Pro.local) [xx.111.111.111]
by mail.gmx.net (mp035) with SMTP; 13 Apr 2012 12:26:06 +0200
X-Authenticated: #1132134
X-Provags-ID: V01U2FsdGVkX1/jrg1KtSbjYg2QGEWG3M9AkkbxC+Vmw9R5uS9MZn
j+EVbDkOW+pDVF
Message-ID: <4F87FF3D.9040603@gmx.de>
Date: Fri, 13 Apr 2012 12:26:05 +0200
From: =?ISO-8859-15?Q?G=FCl?= <xxxxx@gmx.de>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.6; rv:11.0) Gecko/20120327 Thunderbird/11.0.1
MIME-Version: 1.0
To: team@orx.org
Subject: test8
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Y-GMX-Trusted: 0
X-GMX-Antivirus: 0 (no virus found)

test8
Thats what I see here.
By the way many thanx for your support.

Cyprus
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no ftp / mail / phpmyadmin ??? ducatman74 Installation/Configuration 1 19th September 2011 21:36
ISPConfig FTP Server Issues timo General 3 26th March 2010 09:13
FTP User + Mail Adress Randall Flagg General 2 1st September 2009 16:38
After Install: Mail not working and FTP strange Raffnix Installation/Configuration 24 8th January 2007 16:51
FTP 101 the basics koegies Installation/Configuration 7 17th November 2005 16:55


All times are GMT +2. The time now is 05:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.