Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th March 2012, 09:38
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 6 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default mx domains visible in google search causing duplicate content

hello,

there something really weird happening now, I check google for all index sites and found:

http://www.google.at/#hl=de&q=site:seo-werbeagentur.com

do you have an idea whats wrong suddenly?? the mx01 andd mx02 domains are indexed in google :S
this issues only appears on domains bought at domain.com ... not with domains registered at easyname or dot.tk
could it be an ISPconfig related issue or can it depend on the nameservers from domain.com?

Last edited by dynamind; 30th March 2012 at 09:41.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th March 2012, 09:50
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,036
Thanks: 841
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
Default

The issue itself is not caused by ispconfig, but there are some genarl considerations that you should do for all hosted websites when it comes to duplicate content:

1) Create only the nescessary dns records. E.g. ceate a a-record for the domain and a a-record for the www subdomain and dont use wildcard (*) DNS records.

2) Dont use wildcard subdomains in apache. Check your website settings and ensure that you use e.g. auto subdomain www and not auto subdomain *.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th March 2012, 09:53
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 6 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default dns settings



that's so curious, I have changed nothing and now this results!
Reply With Quote
  #4  
Old 30th March 2012, 10:00
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,036
Thanks: 841
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
Default

The mx01 and mx02 records dont come from this dns server. Either this dns server is not the authoritive dns server for the domain or the records are added in the dns server of the domain registrar directly.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 30th March 2012, 10:08
dynamind dynamind is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Mödling bei Wien
Posts: 62
Thanks: 21
Thanked 9 Times in 6 Posts
Send a message via Skype™ to dynamind
Default



do you see an error in the settings?
there is even something else I can't explain, I set the redirect to www. now and curl shows this result:

C:\windows\system32>curl -I www*mx01.semseo-agency*com
HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Fri, 30 Mar 2012 07:02:41 GMT
Server: Apache
location: hxxp://www.seo-werbeagentur.com/
Vary: Accept-Encoding
Content-Type: text/html

different domain, how come!

Last edited by dynamind; 30th March 2012 at 10:12.
Reply With Quote
  #6  
Old 30th March 2012, 10:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,036
Thanks: 841
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
Default

You have a wildcard dns as I described above and this can cause your problem and should never be set if you care abot seo.

Regarding your curl test: the redirect is ok and recommended for seo.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
dynamind (30th March 2012)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How-to Updating ISPConfig in a Multiserver System vaio1 General 13 26th November 2011 18:49
Vhosts...conf not synced to changes crypted General 50 24th April 2010 01:54
Exim Gateway with mailwatch (Unable to receive emails) siul0_0 HOWTO-Related Questions 10 9th May 2009 00:00
Freebsd 6.1 support misterm Installation/Configuration 10 9th April 2009 10:29


All times are GMT +2. The time now is 02:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.