Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th February 2012, 00:40
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Install email server on Ubuntu 10.04 LTS

Hello,

I have tried to install this countless times with countless different tuts but I always fail somewhere. Could someone please help me and guide me installing an email service which supports IMAP(s) for Ubuntu 10.04?

I've wasted over 20 hours trying to do this and somehow I always fail and end up with removing all the packages one by one because something is not working.

Best Regards,
WouterDS
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th February 2012, 02:15
kwickcut kwickcut is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: nj usa
Posts: 223
Thanks: 14
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

what seems to be the problems and what howto did you use.


did you try this one
http://www.howtoforge.com/perfect-se...nx-ispconfig-3

i have used this several times and have had no issues it worked just as it should



kwick
__________________
Operating system Ubuntu Linux 10.04.4
ISPConfig Version: 3.0.4.3
Webmin version 1.580
Kernel and CPU Linux 2.6.32-40-server on x86_64
Processor information AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor, 4 cores
Real memory 4.0 GB total
Reply With Quote
  #3  
Old 25th February 2012, 08:51
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I have tried that one as well but without any luck.
I will create screenshots of every step and post them here because I'm pretty sure I'll fail again lol.

Edit 1:
I think it's the hostname which is causing me problems. I don't know what hostname I should pick, atm the hostname of the server is paradox-productions.net. But I run multiple sites on it so it's not really correct. Anyone who can give me advice how you would pick a hostname? Can I just use server1 like in the tutorial?

Edit 2: Anyone who can recommend a guide with postfix, mysql & dovecot for ubuntu 10.04?

Last edited by WouterDS; 25th February 2012 at 09:37.
Reply With Quote
  #4  
Old 25th February 2012, 11:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,727 Times in 2,565 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by WouterDS View Post
Edit 1:
I think it's the hostname which is causing me problems. I don't know what hostname I should pick, atm the hostname of the server is paradox-productions.net. But I run multiple sites on it so it's not really correct. Anyone who can give me advice how you would pick a hostname? Can I just use server1 like in the tutorial?
Don't just use a domain (like paradox-productions.net), use a hostname (like server1.paradox-productions.net). Make sure server1.paradox-productions.net exists in DNS.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 25th February 2012, 16:09
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Eventually I used server1.wouterds.be (followed this guide on Linode: http://library.linode.com/email/post...tu-10.04-lucid).

Now I can receive emails but I can't send them. Do I have to install seperately and SMTP server?
Reply With Quote
  #6  
Old 25th February 2012, 17:58
WouterDS WouterDS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Just one tipp :

To enable submission port 587 , be sure the line starting with submission in /etc/postfix/master.cf . It should be like this ;

smtp inet n - - - - smtpd
submission inet n - - - - smtpd
This fixed it for me!
Finally, after many failed attempts it's working!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
email, email server, ubuntu, ubuntu 10.04

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
ISPConfig 3 Installation - Postfix queue stuck andrew971218 Installation/Configuration 21 15th July 2011 14:42
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12


All times are GMT +2. The time now is 05:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.